Stap rond kwart over zeven op de fiets. Ga eerst naar de Obrechtstraat om bij slager Peter Jan van den Broek m’n bestelde vleesschotel op te halen. Fiets naar huis – met de schotel in een doos onder de snelbinders – en leg de schotel goed verpakt in een plastic zak op het balkon. Meteen weer op de fiets. Nu richting de Frederik Hendriklaan. Haal daar bij Vis.Den Haag de visschotels op die ik heb besteld. Het is vroeg, er zijn (nog) geen lange rijen. Twee schotels passen niet onder de snelbinders. Dus die draag ik op m’n arm mee. Het is niet anders. Ook deze schotels gaan in hun dozen in plastic verpakt naar de koelte van het balkon. Werk de rest van de ochtend thuis. Heb rond het middaguur een telefonisch overleg met wethouder Martijn Balster. Bel met good old Hans van den Broek en praat telefonisch bij met lifetime friend Niels. Duik in de stukken uit de zojuist gebrachte tas uit het Stadhuis.
Fiets in de loop van de middag voor nog een paar ‘nagekomen’ boodschappen naar de Keizerstraat en haal een bloemetje buiten bij een tafeltje op de stoep van The Flower Kitchen aan de Prins Willemstraat. Doe een paar huishoudelijke klussen. Geef het laatst binnengekomen stapeltje kerstkaarten, met een piepklein knijpertje, een plekje aan een van de rode linten en leg de laatste hand aan de kerstboom. Hang voor de allereerste keer – vorig jaar zaten m’n kerstspullen nog in de opslag – een Haagse naast een Utrechtse bal in de kerstboom.
Realiseer me dat ik er ook eentje uit Amstelveen op de kop moet zien te tikken.