Aftrap door Jan van Zanen van de Duinenmars, 1 oktober 2022

 

Beste wandelaars,

 

Hij kan weer en hij gaat weer. De zeventigste editie van de Duinenmars is weer helemaal zoals u gewend bent. Behalve dan dat we in oktober lopen en niet in april. De organisatie wilde de kans niet missen om nog dit jaar een volwaardige Duinenmars te organiseren. Volgend jaar wandelt u weer in april.

Corona gooide roet in het eten van de Duinenmars, maar het wandelen werd de afgelopen jaren wel ongekend populair. Het is leuk, gezond en je hebt er weinig bij nodig. U en ik weten dat al jaren, voor anderen is het nieuw.

De duinenmars is een topevenement van de wandelsport in ons land en van oudsher verbonden met de padvinderij, tegenwoordig de scouting. Een tocht met 13.000 deelnemers en verschillende routes voor verschillende afstanden. Met controleposten, afzettingen en wat er allemaal nog meer bij komt kijken.

Een enorme organisatie die helemaal draait op vrijwilligers. Wie vandaag langs de kant staat en het enthousiasme ziet, is meer dan welkom om volgend jaar mee te lopen of mee te draaien als vrijwilliger.

Als burgemeester van Den Haag ben ik trots op deze sportieve traditie van onze stad. Een evenement waaraan iedereen mee kan doen op zijn eigen niveau. Van een bescheiden vijf kilometer tot een volwaardige oefenmars van veertig kilometer als training voor de Vierdaagse van Nijmegen.

Ik wens iedereen een fijne Duinenmars.