Bedankmoment BT’ers jaarwisseling Laak, 1 februari 2024

 

Beste mensen,

Laak heeft wat we noemen een ‘beheersbare jaarwisseling’ meegemaakt. Dat klinkt wat mij betreft een beetje zuinig, want het was echt minder heftig dan voorgaande jaren. Er was minder schade aan straatmeubilair en andere gemeentelijke eigendommen. Er zijn geen auto’s in brand gestoken, de ME is niet ingezet. Bij het vreugdevuur aan de Paets van Troostwijkstraat was het gemoedelijk en feestelijk. Dit verloop is mede te danken aan de politie, de jeugdwerkers en aan jullie, de vrijwilligers. Hulde daarvoor.

Om de balans nog iets verder op te maken: in de Damasstraat bleef het rustig, dat was voorgaande jaren wel anders. In de Thijssestraat leek het even weer mis te gaan met zwaar vuurwerk. Door strak ingrijpen van de politie werd dat snel de kop ingedrukt.

In Spoorwijk waren veel kleine straatbranden, maar daar bleef het bij. In Molenwijk waren jongeren kortstondig vervelend, maar meer ook niet. In het Schipperskwartier hebben jongerenwerkers en de politie flink hun best gedaan om jongeren van vernielingen te weerhouden. Dat is grotendeels gelukt.

De samenwerking tussen de hulpdiensten, BPT’s en overige vrijwilligers verliep goed. Dat was te danken aan een goede voorbereiding. Daar was ik zelf bij. Toch is een drietal buurtvaders licht gewond geraakt door wegspringend vuurwerk. Ik hoop dat ze hersteld zijn – is er misschien iemand van aanwezig? – en volgend jaar weer meedoen.

Nogmaals dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze ‘beheersbare jaarwisseling’.  Hoop dat u zich ook de komende elf maanden voor Laak blijft inzetten. Dat u volgend jaar weer present bent om ook de volgende jaarwisseling minstens ‘beheersbaar’ te laten verlopen. Ik zeg minstens, want laten we geweld en vernielingen rond oud & nieuw nooit normaal gaan vinden.