Meneer van Rijckevorsel van Kessel,
Beste Frans,
Het is duidelijk dat we ons met dit dossier opnieuw in adellijke sferen begeven.
Een oude familienaam, een titel en bovenaan het lijstje van verdiensten het beheer van de nalatenschap van ‘zuster Els’.
Als voorzitter van de stichting Els van Rijckevorsel beheerde je het vermogen en was je verantwoordelijk voor de donaties aan goede doelen.
Meer goede werken waren er als bestuurslid van (en nu komt het) de Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, van Rhodos en van Malta-Associatie Nederland.
Nog altijd is er het voorzitterschap van de Abraham Stichting, een vermogensfonds dat uit de beleggingsopbrengsten donaties doet aan uiteenlopende zaken.
Denk aan: Oekraïense ziekenhuizen, culturele of godsdienstige doelen en het dierenwelzijn.
Voorts zijn daar nog altijd het kerkbestuur van de Rooms-Katholieke parochie Maria van Eik en Duinen, de Katholieke Stichting Jongeren Belangen (KJSB), de Rotary, het Genootschap voor Heraldiek en het lidmaatschap van de Hoge Raad van Adel dat gelukkig niet zoveel tijd kost.
Ondanks en naast dit alles was er, tot de pensionering in 2023, het notariaat en een aantal jaren het Venduehuis der Notarissen.
Dit venduehuis verzorgt de boedelveilingen waar antiquairs, schatzoekers en opkopers moeten zorgen voor opbrengst die erfgenamen ten goede kan komen.
Als ik het goed begrijp heb je het Venduehuis gered nadat het in opspraak was geraakt en ben je er in verschillende functies actief gebleven.
Over het Venduehuis is het leuk vertellen, maar het spreekt vanzelf dat het bij toekenning van jouw koninklijke onderscheiding vooral is gegaan om de onbezoldigd verrichtte sociale- en charitatieve taken.
Aan mij de eer de versierselen bij de Koninklijke onderscheiding uit te reiken.
Proficiat.