In memoriam: oud-raadslid Saskia Mulder

Recentelijk bereikte ons het verdrietige bericht dat het oud-raadslid mevrouw Saskia Mulder op 66-jarige leeftijd is overleden. Mevrouw Mulder maakte tussen 2006 en 2014 deel uit van de raad voor de Partij van de Arbeid.

Zij heeft zich als raadslid met grote toewijding ingezet voor de gemeente Den Haag. Met name op de gebieden van zorg en onderwijs. Met hart en ziel zette mevrouw Mulder zich in voor mensen met een kwetsbare gezondheid in Den Haag. Als raadslid vroeg zij aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ze pleitte voor een hartcampagne voor vrouwen in onze stad. En haar motie, die zij samen met collega Joris Wijsmuller indiende, zorgde voor voldoende defibrillatoren in Den Haag.

Volgens een goede vriendin van mevrouw Mulder heeft zij een geweldige tijd gehad in de gemeenteraad. Alles wat zij ondernam deed zij met vriendelijkheid en sterke betrokkenheid, zeker op het gebied van onderwijs en jongeren. Naast haar raadswerk was zij actief in het onderwijs. Al voor haar raadslidmaatschap was ze lid van de steungroep onderwijs en de laatste jaren ook als adviseur onderwijs en leerkracht.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van mevrouw Mulder. We gedenken met respect en waardering ons oud-raadslid mevrouw Saskia Mulder. Ik verzoek u een moment stilte in acht te nemen ter herinnering aan mevrouw Mulder.