Your Excellency, Ambassador Mohammed Basri, dear all,

Volunteers, representatives of the media, national and international boxing fans. I am honoured to have been invited to say a few words to you today. I hope you will forgive me if I continue in Dutch.

 

Met trots sta ik hier in de ring. Een première voor mij. Ben trots op Bettah Boxing dat samen met partners in de wijk dit boks-evenement voor de negende keer organiseert. Een heel speciale editie met boksers uit Den Haag, België, Duitsland en Marokko.

Den Haag is gaststad van grote sporttoernooien. EK’s en WK’s in zeilen, Hockey en beachvolleybal. We zijn hier in onze Schilderswijk ook host van dit internationale boks evenement. Het laat iets zien van de verscheidenheid in onze stad. Daar ben ik als uw burgemeester trots op.

Net als Said van Bettah Boxing Gym en zijn partners in de wijk geloof ik in de kracht van sport om mensen samen te brengen. Ook in een eerlijk gevecht waarin respect voor de tegenstander voorop staat.

Deelnemers en toeschouwers wens ik een sportieve strijd en een boeiend schouwspel. Hier vanuit deze ring. Hier in de Schilderswijk van Den Haag.

Moge de beste winnen. Enjoy, may the best win.