Uitreiking bronzen KMRD-medaille plus getuigschrift aan Temina Kemper, 11 maart 2024

 

Mevrouw Kemper, beste Temina,

Welkom aan jou, je zoon, je zwager Gerwin en de andere mensen die je hebt meegenomen,

Jij kwam op 9 augustus vorig jaar in het recreatiegebied bij de Jaap van Edenweg naar de Schotse Hooglanders kijken. Toen zag je op een bankje aan het wandelpad een rugtas staan. Er was niemand bij en je voelde dat er iets mis kon zijn. Je ging kijken bij de steiger en vond lege blikjes en drankflesjes. Je zag een man die bijna kopje onder ging. Jij hebt hem boven water gehouden tot er hulp kwam.

Gelukkig waren mevrouw en meneer van der Veen vlakbij. Mevrouw van der Veen is direct het water in gegaan om je te helpen. Met z’n drieën hebben jullie de man op de kant gekregen. De brandweer heeft nog gezocht naar een mogelijk tweede slachtoffer, maar niemand aangetroffen.

De Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) wil jullie alle drie een bronzen medaille geven voor het redden van de man die in het water terecht was gekomen. Het echtpaar van der Veen is op vakantie en krijgt de medaille op een later moment. Zij laten de eer graag aan jou om vandaag je reddersmedaille uitgereikt te krijgen.

Beste mevrouw Kemper, beste Temina,

Dankzij jouw oplettendheid en de hulp die je kreeg is dit ongeluk goed afgelopen. Als burgemeester van Den Haag ben ik trots op inwoners die in actie komen als er geen minuut te verliezen valt. Aan mij daarom de eer én het genoegen je deze medaille en het getuigschrift uit te reiken.

Gefeliciteerd.