Geachte mevrouw Soeteman, beste Marguérite,

Van telefoniste tot bestuursvoorzitter van Aon Holdings.

Zie daar, in een notendop, jouw levensloop tot nu toe.

De telefooncentrale bediende je parttime aan het einde van je studententijd, bij een Rotterdams verzekeringsbedrijf.

Daar zaten ze te springen om mensen en zo ben jij de wereld van de verzekeringen en het herverzekeren ingerold.

Uitbundig, snel-denkend, energiek, doelgericht, een beetje gek, goed in namedropping om te netwerken, kien om contacten te leggen én te onderhouden.

Eigenschappen die je ver hebben gebracht.

Je bent een topvrouw, die haar positie, kennis en ervaring doelbewust inzet om andere vrouwen te inspireren en te motiveren.

Én om onze wereld beter te maken.

Een kleine greep uit de lange lijst van activiteiten die je ontplooit naast je betaalde werk.

Als voorzitter van de Raad van Advies van de SER Topvrouwen maak je je sterk voor het doorstromen van jonge, getalenteerde vrouwen naar hogere functies.

Internationaal ben je onder meer actief binnen EMPOWER, de organisatie die zich inzet voor meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven wereldwijd.

Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting ALS heb je veel gedaan om deze ziekte en de strijd ertegen op de kaart te zetten.

Je zwom zelf mee in de Amsterdam City Swim.

Ook aan de New Amsterdam City Swim in New York nam je deel.

Een flink stuk zwemmen in een kolkende Hudson rivier maar met een te groot wetsuit, een vliegende storm met hoge golven en ijskoud water ging ze bijna vroegtijdig kopje onder.

Dit alles verklaart wellicht ook je nauwe betrokkenheid bij de Rapenburg Race: een zwem-fund-race in het Leidse Rapenburg, georganiseerd door studenten, om geld op te halen voor onderzoek bij dwarslaesie patiënten.

Je bent lid van de Raad van Toezicht van de stichting Koninklijke Defensiemusea en ondersteunt op die manier de ontwikkeling en groei van deze musea.

Dicht bij huis heb je veel betekend voor Madurodam, in een tijd dat deze bekendste attractie van Den Haag, én sponsor van vele goede doelen, compleet op de schop moest.

Marguérite,

In de vele rollen die jij door de jaren heen hebt vervuld, is een rode draad te herkennen.

Van harte wens ik je geluk met de toekenning van een Koninklijke onderscheiding als blijk van waardering voor je inzet voor de ander, lachend en met volle overgave.