Dinsdag 1 december

En toen was het december. Het regent en waait behoorlijk tijdens de ochtendwandeling. Als ik even later op de fiets stap is het niet beter … kom nat op het werk. En vanaf vandaag is het dragen van een mondkapje verplicht. Schrijf erover op mijn Instagram-pagina en deel de poster van de campagne ‘Den Haag tegen Corona‘.

Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de collegevergadering voor. Loop dan naar de raadzaal waar de collegevergadering volgt.

Peter van Vliet, hoofd van de Haagse handhavingsorganisatie, geeft een presentatie over het werk van zijn organisatie, waarna het college een (lange) agenda bespreekt. Heb na afloop rond een uur of drie een overleg met Peter van Toor (juridische zaken) en even later – digitaal – met de wethouders Bert van Alphen en Martijn Balster over de actualiteit. Spreek samen met wethouder Bert van Alphen via MS Teams met een aantal mensen uit (en over) Schilderswijk.

Woon aan het begin van de avond een vergadering bij van de stuurgroep actieplan overlast Scheveningen. Maak (nader) kennis met Schout-bij-nacht Ludger Brummelaar (Adjudant-generaal van Z.M. de Koning) en met Chris Breedveld (Grootmeester van het Huis van Z.M. de Koning). Doe dat samen met directeur veiligheid Hans van der Vet. Heb telefonisch overleg met Hanneke Ekelmans van de korpsleiding van de Nationale Politie. Bel met ambtgenoot Paul Depla (Breda). Neem een paar laatste zaken door met mijn bestuursadviseurs Marja en Sjoukje en fiets naar huis. Heb geluk. Het is droog onderweg. Heb telefonisch overleg met Michiel Zwinkels (Hoofdofficier van Justitie) en Paul van Musscher (politiechef). En bel met m’n dochter en m’n ouders. Gezellig.