Dinsdag 1 juni

Maak een wandeling in de wijk waar ik (nu) woon. Stap dan in alle vroegte op de fiets. Parkeer m’n fiets voor allereerste keer bij mijn gisteren gekochte woning. Heb een tas met eerste levensbehoeften (koffiemelk, Bastogne koeken, wc-papier, zeep, handdoeken, vuilniszakken en zo) meegenomen. Drink er een kopje koffie met schilder Ab en parketteur Jan die aldaar aan het werk gaan.

Heb telefonisch overleg met burgemeester Michel Bezuijen (Zoetermeer). Fiets naar huis. Onderhoudsmonteur Jacco is in mijn appartement onder het toeziend oog van huisbaas Arie aan het werk met het reinigen de airco’s. Fiets aan de Sumatrastraat en de Denneweg (het Saplab van Carolien) een paar boodschappen in huis. Begroet bij thuiskomst buurtgenoot Carla Pauw (’Ingewikkeld hè, die kabinets(in)formatie’).

Fiets vervolgens naar het Stadhuis. Schuif aan bij de wekelijkse collegevergadering die inmiddels onder voorzitterschap van locoburgemeester Kavita Parbhudayal is begonnen. Koppel na afloop van de collegevergadering terug aan een paar naaste medewerkers en geniet van een vrolijke traktatie van bakker Wammes van jarige job Sjoukje. Bel met strandondernemer André Triep en met het Utrechtse Statenlid André van Schie. Zit de vergaderingen voor van de stuurgroep van het wekelijkse secaba-overleg en van de staf Veiligheid. Op de agenda staan de actualiteit op Scheveningen en het adequaat (dus snel, helder en vriendelijk) beantwoorden van brieven, e-mails en telefoontjes van inwoners en ondernemers. Commissaris van de Koning Jaap Smit belt. Bereid met Ilona Kalksma de eerstvolgende vergadering van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) voor. Bespreek met Wesley Toelen (kabinetszaken) de tekst voor een uitnodiging en spreek met Anne-Marie Hitipeuw en Anouk Roeling over het thema ‘digitaal veilig in de wijk’. Neem via MS Teams deel aan een overleg met de onderhandelingsdelegatie van de VNG. Er staan stevige gesprekken met het demissionaire en het toekomstige kabinet op de rol.

Ontvang aan het eind van de middag Rogier van der Sande en de recent teruggetreden gouverneur van Limburg, Theo Bovens. Gebruik samen met hen het avondeten op mijn werkkamer. Kijken terug op een plezierige samenwerking als voorzitters van het IPO, de Unie en de VNG. Fiets in de loop van de avond naar huis. Het is er heet. Zet alles meteen open. Verricht enig leeswerk en bel met m’n goede vrienden Willem en Annemiek van ’t Geloof-Wilhelm.