Dinsdag 1 september

Ochtendwandel extra vroeg. Moet naar Utrecht om aldaar even na achten aan het Willemsplantsoen bij notaris Hans de Jonge mijn (Utrechtse) huis over te dragen. Onderga de gebruikelijke formaliteiten, neem een foto van de Singel waarin het water terug is (top) en race terug naar Den Haag.

Daar volgt de wekelijkse vergadering van het college van B&W. Het is de eerste vergadering na het reces van de gemeenteraad. De agenda staat strak. Heb na afloop van de collegevergadering Рrond half vier Рeen bestuurlijk overleg met wethouder Boudewijn Revis en zijn bestuursadviseur Kato. Mag op de foto met Maryam Reddoub en twee van haar collega’s die vanmiddag met elkaar spraken over het thema klachtenbehandeling.

Raadsgriffier Lilianne wipt aan. Ambtsvoorganger Jozias van Aartsen belt.

Begeef me vervolgens naar de fraaie Rotterdamse Kunsthal van Rem Koolhaas in het museumpark aan de Westzeedijk. De wethouders, gemeentesecretarissen en burgemeesters van de vier grote gemeenten komen er in conferentie bijeen samen met minister-president Mark Rutte (schuift iets later aan in verband met de corona-persconferentie die wij overigens eerder vanavond online konden volgen).

Museumdirecteur Nathanja van Dijk en CPB-directeur Pieter Hasekamp verzorgen inleidingen en aan het eind van de avond gaat zoals ieder jaar het voorzitterschap over naar een andere gemeente. Komend jaar is Den Haag aan de beurt. Ontvang de grote voorzittershamer uit handen van ambtgenoot Ahmed Aboutaleb. Nuttig samenzijn. Neemt helaas wel meer tijd dan voorzien. Een latertje dus.