Dinsdag 12 oktober

Begin in alle vroegte op het Stadhuis met een kennismaking met Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en Samir Hadjarevic, voorzitter van de werkgroep Nationaal Monument Srebrenica Genocide ‘95. Vorig jaar juli heeft de gemeente besloten dat in Den Haag een nationaal monument zal worden opgericht voor de slachtoffers van de volkerenmoord na de val van de Bosnische enclave Srebrenica. De (nadere) kennismaking en het aansluitende overleg staan in dat kader. Bereid vervolgens met gemeentesecretaris Ilma Merx de collegevergadering voor. Michiel Zwinkels (Hoofdofficier van Justitie)  belt in verband met de actualiteit. De collegevergadering zelve in de raadzaal neemt flink wat tijd. Heb aansluitend tegen een uur of vier een bestuurlijk overleg met de wethouders Martijn Balster, Hilbert Bredemeijer en Saskia Bruines over de stand van zaken rond het vorig jaar gesloten convenant over het bedrijventerrein Zichtenburg-Kerketuinen-Dekkershoek (ZKD).
Bel met de wethouder Gerard van As (Alphen aan de Rijn) en Peter Heijkoop (Dordrecht) en met oud-collega Michel van Eggermont.
Bezoek aan het eind van de middag op uitnodiging van Petra Kuiper kinderopvang UP aan de Laan van Hoornwijck in Ypenburg. Ben zelf dol op lezen en gun dat plezier ook aan kinderen en jongeren. Om het enthousiasme bij kinderen aan te moedigen vindt deze week de Kinderboekenweek plaats. Mag aan de kinderen van UP voorlezen uit het boek ‘Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes’ vertaald door Imme Dros. Begin na een voorstelronde en een aantal vragen (‘Hoe is het om burgemeester te zijn? Heeft u huisdieren? Hoe oud bent u?’) met het voorlezen van het spannende verhaal ‘Grietje en Hans’. Leuk om te doen. Ga na afloop met de kinderen op de foto en zet mijn naam of handtekening op een aantal handjes en briefjes.

Spreek, terug op het Stadhuis, via MS Teams met mijn Zweedse ambtgenoot Carola Gunnarson (Sala). Wij zijn beiden actief in de Europese vereniging van gemeenten. Gebruik het avondeten met de leden van de driehoek bij Phuket aan de Schokkerweg. Bekijken later op de avond samen met presentator Ewout Genemans in het Paard aan de Prinsegracht de eerste aflevering van de televisieserie Bureau Hofstad. Ewout liep een half jaar mee met collega’s uit drie verschillende teams van de Haagse politie. Goed dat er aandacht is voor de pittige uitdagingen die de vaak nog jonge vrouwen en mannen van onze politie dagelijks op hun bordje krijgen. Stap op de fiets richting huis. Moet alsnog aan de bak met de stukken voor morgen. Een latertje.