Dinsdag 13 december

Fiets in alle vroegte richting het werk. Begin op het Stadhuis met m’n wekelijkse bijpraatmoment met gemeentesecretaris Ilma Merx. Nemen de agenda door van de collegevergadering. Die begint aansluitend. Er staat veel op de agenda, maar het college gaat er in een goed tempo doorheen. Bel in een van de schorsingen met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en met gemeenteraadslid Dennis Groenewold. Koppel na afloop de collegebesluiten terug aan een paar naaste medewerkers.


Wandel aan het eind van de middag samen met gemeenteraadslid Robert Barker richting het Nutshuis aan de Riviervismarkt voor een bijeenkomst van het Presidium van de gemeenteraad en de leden van het college. Het gesprek over de onderlinge relaties, de omgangsvormen, de samenwerking en hoe dingen anders en (het liefst) beter kunnen, verloopt constructief. Bel met DSO-directeur Ronald Nomes.


Ben tegen zessen in De Maatschappij aan het eind van de Keizerstraat op Scheveningen. Neem een foto van het prachtige licht ‘monument’.
In De Maatschappij vindt de informele eindejaarsbijeenkomst plaats voor een aantal medewerkers.

De sfeer is gezellig. Het was voor velen zakelijk en privé een druk en enerverend jaar. Complimenteer de aanwezigen voor hun inzet. (‘Ben blij ben met jullie en de medewerkers van de directie Veiligheid aan mijn zijde’).

Groet uitbater Steven Rozenboom en stap op de fiets richting Zarautz aan de Prins Willemstraat voor het gedagmoment van voormalig medewerker Sjoukje. Sjoukje – gehuld in een knalgroen jasje en bijpassend ensemble waarschijnlijk in verband met de komende feestdagen – blikt samen met een aantal van haar naaste collega’s terug op onze negenjarige samenwerking. Haar openingszin bij onze kennismaking luidde ooit: ‘Ik ben een voortreffelijke woordvoerder’. En dat heeft Sjoukje ruimschoots bewezen. Ze maakte per afgelopen november de dappere keuze om voor zichzelf te beginnen. Alle aanwezigen wensen haar veel succes. Neem afscheid en fiets naar huis. Buig me over de inhoud uit de tassen van het stadhuis.