Dinsdag 13 februari

Ga zwemmen. Fiets bijna meteen aansluitend vanuit huis – het is nog donker – richting het Oude Stadhuis aan de Dagelijkse Groenmarkt. Ben vanochtend gastheer van een Haags Kamerledenontbijt. Hiervoor zijn een aantal in Den Haag woonachtige Tweede Kamerleden uitgenodigd om op informele manier met elkaar kennis te maken. Wethouder Robert van Asten en Sjoerd Robertson (Public Affairs) vergezellen me. Ontvangen Mikal Tseggai, Luc Stultiens (beiden PVDA/GL), Pieter Grinwis (CU), Ingrid Michon (VVD) en Tony van Dijck (PVV).

Bespreken onze ambities en hoe het parlement hierbij kan helpen. De kennismaking verloopt prettig. Neem afscheid en fiets samen met Robert en Freek (kabinetszaken) richting het Stadhuis. Zit daar vanaf half tien de wekelijkse collegevergadering voor. Voor we met de agenda beginnen maken we kennis met de (onafhankelijke) Adviescommissie bezwaarschriften. Voorzitter Iris Michels-Spee, vicevoorzitter Ibrahim El Mokadem en secretaris Marijn van Amerongen vertellen met enthousiasme over hun werk. Koppel in de loop van de middag na afloop van de collegevergadering de belangrijkste besluiten terug aan enkele naaste medewerkers. Bespreek met een paar medewerkers van kabinetszaken de voorbereidingen voor de Lintjesregen.

Ook dit jaar vindt de Lintjesregen op 26 april plaats in Diligentia. Praat bij met gemeentesecretaris Ilma Merx en raadsgriffier Lillianne Blankwaard.

Zit aan het begin van de avond in de collegekamer de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. Fiets richting de Keizerstraat. Gebruik er in El Sombrero het avondeten met raadsgriffier Lilianne Blankwaard en de gemeenteraadsleden Samir Ahraui, Ismet Bingol, Rachid Guernaoui, Judith Klokkenburg, Jelle Meinesz en Vincent Thepass. Nuttig en plezierig. Krijg tussen de bedrijven door een fraaie foto van wethouder Nur Icar. Hij was vandaag op bezoek bij ambtgenoot Ahmed Aboutaleb (Rotterdam).