Dinsdag 14 maart

De aanhoudende regen ontneemt mij de lust voor een ochtendwandeling in de wijk. In alle vroegte op het Stadhuis neem ik op de entresol naast de raadzaal de resultaten van het meldpunt vuurwerkoverlast in ontvangst uit handen van Robin Smit (gemeenteraadslid) en Nicole Dick (fractiemedewerker) van de Partij voor de Dieren.

In december en januari konden bewoners via de website van de Partij voor de Dieren overlast door vuurwerk melden. Ruim 400 mensen deden een melding. Neem me voor er in de evaluatie van de jaarwisseling aandacht aan te besteden.

Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda van de collegevergadering voor. De collegevergadering zelve volgt. Medewerker Sanne geeft ondertussen in mijn werkkamer een onderhoudsbeurt aan de bananenplant die sinds 1998 mijn werkkamer siert. Praat na de collegevergadering kort bij met een aantal naaste medewerkers. Haast me vervolgens naar de themabespreking van het college die om twee uur ’s middags elders in het Stadhuis begint.

Bespreek rond vier uur in mijn werkkamer met de naaste medewerkers Maarten, Nathalie en Bernadette de actualiteit. Een interview volgt. Ferry Floor (22 jaar) heeft een grote interesse in het vak van burgemeester. Daarom begon hij vorig jaar met een YouTube-serie: De Burgemeester. Hiervoor wilde hij ook graag in Den Haag langskomen. Ontvang hem en cameraman Thomas Berkhout in mijn werkkamer. Ferry barst met veel enthousiasme los met een serie vragen. Aan de muur en in de vitrinekasten bevinden zich allerlei aanknopingspunten om Ferry en zijn kijkers iets te vertellen. Vanaf mei 2023 worden de videoverhalen (seizoen 2) gedeeld op zijn YouTube-kanaal. Ben benieuwd naar het resultaat.

Wethouder Anne Mulder belt. Even nodig.

Ben aan het begin van de avond op uitnodiging van Michiel Weesie te gast bij Ronde Tafel 77. De locatie is Pulchri aan het Lange Voorhout. Vertel de tafelaars onder leiding van voorzitter Lars Gerding over mijn werk (“Carrière in de politiek”) en beantwoord vervolgens de meest uiteenlopende vragen. Mooie bijeenkomst.

Terug thuis wacht de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Bel met m’n moeder (“Ik denk dat ik morgen op Joost ga stemmen”). Als ik Joost even later informeer reageert ie enthousiast…