Dinsdag 14 november

Er stond een harde wind vannacht. Ga zwemmen. Om half negen op het Stadhuis maakt Martijn Beekman op de eerste verdieping een paar nieuwe portretfoto’s. Wethouder Robert Barker is Martijns volgende ‘slachtoffer’. Neem op mijn werkkamer samen met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda door van de collegevergadering die volgt. Verlaat de collegevergadering iets eerder in verband met een andere verplichting. Locoburgemeester Robert van Asten neemt waar. Koppel tussen de bedrijven door de collegebesluiten tot dan door aan enkele naaste medewerkers.

Haast me naar het gebouw van Nationale Nederlanden aan de Prinses Beatrixlaan voor een bijeenkomst ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de stichting SchuldenLabNL. De missie van de stichting is Nederland ‘schuldenzorgvrij’ te maken. Doe samen met lococommissaris van de Koning Mariëtte van Leeuwen H.M. Koningin Máxima in- en uitgeleide.

Begroet op de achtste verdieping goede bekenden Gerrit Zalm, voorzitter van SchuldenLabNL, gastheer David Knibbe, ambtgenoot Ton Heerts (Apeldoorn), minister Carola Schouten (Armoedebeleid, participatie en pensioenen), Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, en Cora van Nieuwenhuizen. Beide laatstgenoemden zijn bestuursleden van SchuldenLabNL. Geweldig dat een oorspronkelijk Haags initiatief (Schuldenlab070) zo veel navolging heeft gekregen.

Overleg via MS Teams met Camilla van Kooten (kabinetszaken). Nemen de laatste stand van zaken door ter voorbereiding van de jaarlijkse ontvangst van het Corps Diplomatique aanstaande donderdag in museum Beelden aan Zee. Bel met de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken Loes Mulder en aansluitend uitvoerig met Sjoukje Volten (“Het was goed gisteren”).

Haast me intussen in de stromende regen naar Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg. Woon daar samen met de collegeleden een informele ontmoeting bij met de collega’s uit de buurgemeente Westland.

Karin Zwinkels, voorzitter SHBO, vertelt kort iets over de totstandkoming van Villa Ockenburgh. Daarna is het onderlinge gesprek plezierig en nuttig. Word na afloop aangenaam verrast met een Westlands kistje (‘ ’n Bakkie Westland’) vol met verse groenten en fruit. Heerlijk.

Moet meteen door naar De Pier op Scheveningen voor de laatste bijeenkomst van dit jaar met de Werkgroep Veilig & Leefbaar Scheveningen. Meld me om precies te zijn in de Sea View Office, helemaal aan het einde van de steiger. Golfkarretjebestuurder Ric geeft me, samen met de secretaris van Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen (BNS) Riet van Beveren, een lift. De avond staat in het teken van de evaluatie Actieplan Kust 2023. Ga samen met Saskia Bruines, stadsdeelwethouder Scheveningen, en Marjet de Jager, regisseur Kust, met bewoners en ondernemers in gesprek. We kijken gezamenlijk terug op het strandseizoen. Het was dit jaar minder tropisch dan voorgaande zomers, maar de maatregelen uit Actieplan Kust bleken effectief te zijn en de intensieve samenwerking met bewoners, ondernemers en partners daarbij van onschatbare waarde. Kijken vooruit naar het komende strandseizoen, met hopelijk nog beter weer.

Groet goede bekende Bart Kiers. De ‘Stand-up Musician’ vat de bijeenkomst samen in een geestig lied. Praat na afloop bij met deze en gene en ga opnieuw met Riet, maar nu ook met voormalig gemeenteraadslid Cees Pluimgraaff, met het karretje van Ric terug richting de uitgang. Lees dat Freek (kabinetszaken) en zijn echtgenote Mirte opnieuw een zoon kregen. Hij heet Siep. Moeder en zoon maken het goed.

Vroeg naar bed.