Dinsdag 15 februari

Ochtendwandel in de wijk. Bel in alle vroegte met hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels. Begin aansluitend even voor achten in het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Ontvang, samen met wethouder Hilbert Bredemeijer vertegenwoordigers van Haagse studentenverenigingen uit het MBO, HBO en de universiteit. Geniet van een ontbijtje samen met Quintijn (Haagsche Studenten Vereeniging), Elza van de Navigators, Ruben van studentenvereniging H.S.C. INTAC van Zwijndregt, Bram van de Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos, Eltjo van het Haagsch Studenten Schutters Korps, Mas van La Confrérie, Charlie van studentenvereniging en café Edgar Dale en Lotte en Angelos van de studentenraad van het ROC Mondriaan.

Het aantal studies en daarmee ook het aantal studenten is de afgelopen jaren in onze stad enorm gegroeid. Zo wordt Den Haag steeds meer een studentenstad. Spreken met elkaar onder andere over de kwaliteit van het studentenleven, de zoektocht naar een kamer (en een nieuwe plek voor de sociëteit) en de gevolgen van alle coronamaatregelen de afgelopen twee jaar op het studentenleven (‘Gelukkig konden we nog wel met z’n tweeën blijven roeien in een vierpersoonsboot’).

Neem, terug op het Stadhuis, met gemeentesecretaris Ilma Merx de college-agenda door en zit vanaf tien uur het college voor. In de tussentijd neemt fotograaf Roel Rozenburg (hoofdredacteur Hollandse beelden) een foto van mijn bureau. Waarvan akte. Zet, na afloop van de collegevergadering, een aantal naaste medewerkers (Frank, Bart, Hans, Bernadette en Jan) in de figuurlijke bloemetjes. Zij hebben zich het afgelopen weekend ingezet voor het veilig en ordentelijk verloop van de demonstraties en alles wat daarbij kwam kijken. Rombout – alias Bauke – Alkema, is wegens verhuizing verhinderd, maar de dank is niet minder welgemeend.

Koppel daarna de belangrijkste besluiten uit het college terug aan (een deel van) diezelfde naaste medewerkers. Spreek met Jessie Post (VNG International) over de tekst van de brief waarin ik m’n solidariteit uitspreek richting mijn ambtgenoot Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Maak samen met wijkaccounthouder David Waalewijn (directie veiligheid) nader kennis met de nieuwe teamchef van bureau Laak Andres van Nieuwamerongen.

Breng in de Mijtenstraat in de stromende regen samen met accounthouder Marjet (directie veiligheid) en bestuursadviseur Bernadette een bezoek aan tempel Ram Mandir in de Schilderswijk. Een paar maanden geleden boden vertegenwoordigers van de tempel samen met gemeenteraadslid Janice Roopram een petitie aan over het tegengaan van vandalisme. Beloofde toen een keer langs te komen. Krijg nu de kans om de verbouwde tempel te bezichtigen. Prachtig. Ook Janice sluit aan. Spreken over de genomen maatregelen. Gelukkig hebben zich de laatste tijd geen incidenten meer voorgedaan.

Ben ‘s avonds in het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan in Hilversum, waar ik samen met onder andere de ambtgenoten Paul Depla (Breda) en Liesbeth Spies (Alphen aan de Rijn) gedag zeg tegen m’n ‘maatje’ en ambtgenoot Pieter Broertjes. Het afscheid nemen valt Pieter zwaar. Pieters beide zusjes nemen een foto. Een bijzondere raadsvergadering met veel goede bekenden volgt.

Zet me terug thuis aan de stukken uit de tassen van het Stadhuis.