Dinsdag 16 mei

Doe m’n zwembeurt vanochtend in het hotelzwembad. Ga zelfs even in de hottub zitten. Zetten om exact negen uur de retraite van het college voort. Wandel rond het middaguur met gemeentesecretaris Ilma Merx en bestuursadviseur Lieke Hubregtse in de groene omgeving van het hotel (in het Oranjewoud).

Om drie uur ’s middags ronden we de retraite af. Neem afscheid van Maureen en iedereen gaat weer zijns weegs. Ik heb meteen om drie uur via WebZoom een bestuursvergadering (‘executive bureau’) van de Europese vereniging van gemeenten CEMR (Council of European Municipalities and Regions). Onder voorzitterschap van president Gunn Marit Helgesen (Noorwegen) informeer ik het bestuur over mijn inbreng (‘ambitions and challenges‘) als executive president bij de wereldvereniging van gemeenten UCLG (United Cities and Local Governments). Beantwoord vragen bij agendapunt ‘international affairs‘ en beluister met plezier de reactie van secretaris-generaal Fabrizio Rossi. Bel na afloop met VNG-beleidsadviseur (team Europa) Lisa Brakband. Heb telefonisch overleg met ambtgenoot Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), met de hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg en met directeur Veiligheid Hans van der Vet.

Gebruik het avondeten in de Maliezaal van het provinciehuis van Zuid-Holland. Doe dat – op uitnodiging van gastheer en commissaris van de Koning Jaap Smit – samen met m’n ambtgenoten uit Rotterdam, Leiden, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Westland en strategisch adviseur Leo Zegwaard.

Nuttig en plezierig informeel samenzijn. Duik, terug thuis, in de stukken uit de loodgieterstas van het Stadhuis.