Dinsdag 17 januari

Ben ruim voor achten aan de Dagelijkse Groenmarkt. Ontbijt met de (nieuwe) voorzitters van Haagse studie- en studentenverenigingen in het Oude Stadhuis. Heb een groot gezelschap aan tafel: Sacha Magnée (ROC Mondriaan), Joshua Torres (ROC Mondriaan), Iris Knook (Haagsche Studenten Vereeniging), Zjordan Frans (H.S.C. INTAC van Zwijndrecht), Julia Verwei (H.S.R.V. Pelargos), Jenneke de Groot (Navigators), Jeffrey Dapaah (Tribez), Emma Meintjes (HI The Hague), Caitlynn-joy Thielman (Studar), Molly Beecher (Student Sports Board The Hague), Paul Boissevain (Haagsch Studenten Schutters Korps ‘Pro Libertate’), Lars Peereboom (La Confrérie) en Bruno Meija (Edgar Dale). Onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer sluit ook aan. We spreken met de voorzitters onder andere over studentenhuisvesting, (on)veiligheid voor studenten en de verbinding van de verenigingen met elkaar. Zeer de moeite waard. Politiechef Paul van Musscher belt in verband met de actualiteit.

Race intussen richting Stadhuis. Zit de wekelijkse vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders voor. Verlaat in de loop van de middag de vergadering iets eerder. Heb op de werkkamer van ambtgenoot Femke Halsema (Amsterdam) een overleg met de collega’s uit de G4. Sharon Dijksma (Utrecht) zit het overleg voor. Zwaai naar good old Shirley Lam. Wandelen aansluitend met z’n vieren naar het Koninklijk Paleis op de Dam.Wonen de nieuwjaarsontvangst bij van het Koninklijk Paar. Zie vele bekenden. Goed om Ahmed el Boujoufi (vice voorzitter van het CMO (Contactorgaan Moslims en Overheid) weer eens te spreken.

Duik, in de loop van de avond terug thuis, in de stukken uit de tassen van het Stadhuis. Heb telefonisch overleg met Europarlementariër Malik Azmani.