Dinsdag 17 oktober

Ga na m’n zwembeurt aan de Klatteweg richting Schiphol. Meld me af bij locoburgemeester Arjen Kapteijns. Vlieg aan het begin van de middag – een uur vertraagd – met vlucht KL651 in een Airbus 330-200 (genaamd: Postdamer Platz Berlin) naar Washington Dulles International Airport.

Ben uitgenodigd om morgen en overmorgen deel te nemen aan het Bloomberg CityLab 2023.


De 10de editie van het Bloomberg CityLab 2023 wordt samen met het Aspen Institute georganiseerd. Er zijn zo’n 500 burgemeesters en vooraanstaande stedelijke en maatschappelijke leiders uitgenodigd. Samen verkennen we nieuwe ideeën en stedelijke innovaties. Het thema van de CityLab 2023 is ‘Generative AI’ en de kansen en dreigingen voor de lokale overheid. Neem voor de tweede keer deel aan een CityLab. Nam eind oktober 2018, tijdens de 6de editie, ook deel. Toen in Detroit met het thema ‘How can cities create opportunity for all?’.


Lees The New York Times van vandaag (veel artikelen over het Midden-Oosten) en kan gelukkig redelijk goed slapen. Reis samen met Martin Born (directie Internationaal). Bel bij aankomst met m’n moeder en met Simone. Plv. politiechef Tolga Koklu belt in verband met de actualiteit. Sta dan inmiddels in een eindeloos lange rij voor de douane. Duurt ongeveer een uur. Bereik uiteindelijk de bagageband. M’n koffer staat dan al naast de band. Check aan het begin van de avond (lokale tijd) in bij Waldorf Astoria aan Pennsylvania Avenue.

Krijg een kamer op de zevende verdieping in het fraaie monumentale pand waar ooit het hoofdpostkantoor was gevestigd. Heb uitzicht op het Washington Monument.

Meteen aan het werk. Neem met Martin het programma van morgen en overmorgen door en praat bij met buitenlandcorrespondent Paul Jansen.