Dinsdag 18 juli

Ga in alle vroegte zwemmen. Zwaai onderweg terug als bijna elke dag naar ouderenverzorgster Christiana. Ga ruim voor achten naar het Stadhuis. Zet de opruimwerkzaamheden van gisteren voort.

Op het bestuurssecretariaat is Cynthia vandaag vergezeld van Monique. Lijkt me gezelliger dan in je eentje het bestuurssecretariaat te moeten bemensen. Neem een paar actualiteiten door met Maarten (bestuursadviseur) en Marjolein (kabinetszaken).

Reis aan het begin van de middag naar Badhoevedorp. Heb onderweg telefonisch overleg met m’n ambtgenoten Martijn Froom (Leidschendam-Voorburg) en Huri Sahin (Rijswijk). Spreken over de portefeuilleverdeling in het bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Bel ook met brandweercommandant Esther Lieben. Gebruik samen met Simone de lunch bij Tonny en Elisabeth Eyk. Krijg van Tonny (geboren in de Haverschmidtstraat in het Laakkwartier) een vervolgcursus Haags. Genieten, leerzaam en nuttig.

Werk, terug in Den Haag, de rest van de middag thuis. Fiets aan het eind van de middag naar de Frederik Hendriklaan. Doe er een paar boodschappen. Zie flarden van de 15e etappe van de Tour de France – een spannende tijdrit die Jonas Vingegaard glansrijk wint. De loodgieterstas van het Stadhuis is daarna het laatste wat ik vandaag aanpak.