Dinsdag 19 maart

Begin de dag zwemmend. Stap op mijn fiets richting het Stadhuis. Vandaag organiseert de raadsgriffie in de raadzaal samen met De Haagse Hogeschool de jaarlijkse Studentendebatdag voor eerstejaars studenten Bestuurskunde. Caroline Verduin – raadslid, hogeschooldocent en medeorganisator – en raadsvoorlichter Lies Roest nodigden me uit enkele welkomstwoorden uit te spreken. Spreek daarom om negen uur de eerstejaars studenten toe en beantwoord vervolgens vragen vanuit de zaal. De studenten stellen vragen over mijn vak en werkzaamheden en de actuele politiek. De studenten gaan de rest van de dag met elkaar in debat. Onder anderen voormalig wethouder Bert van Alphen en de (oud-)raadsleden Coen Bom en Alexander Roep staan de studenten bij.

De gehele ochtend en een deel van de middag staan in het teken van de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Gebruiken in het oude Stadhuis van Delft aan de Markt de lunch bij en met onze Delftse ambtgenoten. Wandel voordat de lunch begint samen met ambtgenoot Marja naar de nabijgelegen Van der Leeuw Optiek aan de Oude Langendijk. Mijn bril ondergaat een kleine reparatie. Maak tijdens de ontmoeting in de Burgerzaal van het Stadhuis kennis met onder anderen wethouder Maaike Zwart. Maaike is de dochter van mijn oud-collega Jaap Zwart. Zo vader zo dochter.

Zie door de ramen de fraaie Nieuwe Kerk aan de overkant van de Markt.

Gaan na afloop met z’n allen op de foto.

Koppel aan het eind van de middag, na afloop van de collegevergadering, de besluiten terug aan een paar naaste medewerkers. Zit de vergadering voor van de jury van de verkiezing van de beste overheidsorganisatie van het jaar 2024. Goed de collega’s Astrid Schulting, Jan Herman de Baas, Diana Starmans, Daniëlle Gelinck, Hanane el Hadouchi, Jolinda van der Endt en Peter Verlaan via Google Meet te zien en te spreken. Vivien Wilkens-Mallach, Manon van de Woestijne en Tamar van Steijn van de Vereniging voor Overheidsmanagement geleiden ons door de agenda.

Fiets naar huis. Anja de Bruijn (politie) belt in verband met een actualiteit. Werk ’s avonds aan de stukken uit de loodgieterstas.