Dinsdag 2 mei

Trek even voor zessen mijn zwembaantjes aan de Klatteweg. Maak kennis met Sarah die vandaag de vroege ochtenddienst draait. Fiets naar het Stadhuis. Zit een ingelaste vergadering van de driehoek voor. Hoofdofficier van justitie Margreet Froberg is er voor het eerst, net als inkomend directeur Veiligheid Herke Elbers. Pieter Jaap Aalbersberg en Raoel Nanhekhan (beiden van de NCTV) zijn vanochtend in de driehoek te gast. We worden geïnformeerd over een aanstaand bezoek van de Oekraïense president. Spreken over de diverse veiligheidsaspecten rond het bezoek. Het zal niet de enige vergadering van de driehoek over dit onderwerp zijn waarschijnlijk.

Praat bij met Melenie van het bestuurssecretariaat (“Net terug uit Turkije”) en verwelkom Monique Vis. Zij gaat vandaag voor het eerst op het secretariaat aan de slag. Heb telefonisch overleg met Angela de Jong, Pieter Jeroense en later in de ochtend met Leonard Geluk (alle drie van de VNG). Reageer vanuit mijn verantwoordelijkheid als voorzitter van de VNG op de eind vorige week verschenen voorjaarsnota van het kabinet.

Fiets via de Denneweg terug naar huis. Haal bij Caroline’s Saplab nieuwe gembershotjes. Ontvang aan het eind van de middag Jozias van Aartsen bij mij thuis. Praten bij over de (lokale en internationale) publieke zaak van toen, nu en straks. Zit aan het begin van de avond opnieuw een vergadering van de driehoek voor. Ditmaal via MS Teams. Begin aan de inhoud van de tas van het Stadhuis en zie flarden van de fraaie film Hacksaw Ridge op televisie.