Dinsdag 20 december

Begin om negen uur in het stadhuis met de wekelijkse voorbereiding van de collegevergadering met de gemeentesecretaris. De laatste reguliere collegevergadering verloopt in goede sfeer, al staan er traditiegetrouw veel stukken op de agenda. Lange vergadering. Bekijken rond het middaguur met z’n allen tijdens de schorsing de maquette van het CID in het Atrium.

Kan even na vieren ’s middags op bezoek bij OBS Erasmus aan Ambachtsgaarde in de wijk Bouwlust en Vrederust. Doe dat op uitnodiging van Marjolein Lloyd en Bianca Heijsteeg.

‘Omkijken naar elkaar’ doen veel bewoners op allerlei plekken. Ook bij deze basisschool in Zuidwest. Hier worden vandaag en morgen 240 tassen met basisproducten uitgedeeld aan gezinnen die dat goed kunnen gebruiken. Spreek ter plekke mijn dank en bewondering uit aan Zeneb en alle andere aanwezige buurtmoeders en aan Mohammed van de buurtsuper. Ze hebben allemaal meegeholpen. Ben bovendien blij met de samenwerking vanuit het Jeugd-educatiefonds en de Jeugdtandzorg. Mijn oud-collega en inmiddels al vele jaren goede vriend Hans Spekman (directeur Jeugd-educatiefonds) staat in de file… Hij kan er dus helaas niet bij zijn. Had hem graag gesproken. Omroep West doet verslag. Neem afscheid.

Zit onderweg terug naar het stadhuis een ingelaste bestuursvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor. De actualiteit (hervormingsagenda jeugd) maakt dat noodzakelijk. Wordt vervolgd. Terug in het stadhuis zit ik aan het begin van de avond de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. De begrotingsraad van morgen en overmorgen staat op de agenda.

Heb later op de avond, inmiddels terug thuis, een digitaal overleg met m’n naaste medewerkers Jan, Eline en Bernadette. Koppel terug uit de collegevergadering van vanmorgen en vanmiddag en kijken vooruit op de komende dagen. Buig me tenslotte over de inhoud van de tassen uit het stadhuis en bel voor de gezelligheid met Gert Jan ter Linde (kabinet Amsterdam).