Dinsdag 20 februari

Goed geslapen. Werkontbijt om zeven uur. Verricht wat leeswerk. Heb tegen tienen een uitvoerig overleg met collega Carola Gunnarsson, raadslid van de Zweedse gemeente Sala, vicevoorzitter van de Zweedse vereniging van gemeenten en lid van het vicevoorzitterschap van de UCLG. De ochtend en een deel van de middag staan vervolgens in het teken van de Annual Meeting van de Global Taskforce of Local and Regional Governments bij waar ik een call-to-action ­uitspreek voor de lokalisering van SDG 16, die in het teken staat van vrede, justitie en sterke publieke diensten.

Zit aan het begin van de middag vanuit mijn hotelkamer via MS Teams een ingelaste vergadering van de driehoek voor. Heb aansluitend kort de kans om op de achtste verdieping naar het hotelzwembad te lopen. Het is een (fraai) buitenbad. Hoewel het zonnetje schijnt is het water ijs- en ijskoud. Waag toch een poging. Ben supertrots want het is gelukt. Kort maar heftig, zal ik maar schrijven.

Begeef me in de loop van de middag richting het vliegveld van Barcelona. Neem intussen afscheid van Renske, Finn en Neila. Verricht enig lees- en schrijfwerk op het vliegveld en tijdens de vlucht (KL 1674). Vlieg in een Boeing 737-900. Heb telefonisch overleg met woordvoerder Robin en met bestuursadviseur Maarten. Landelijk JOVD-voorzitter Mauk Bresser belt in verband met het aanstaande lustrum van de vereniging. Meld me ’terug’ bij locoburgemeester Robert van Asten.

Pak, terug thuis, m’n koffer uit en doe de was. Begin aan de stapels stukken en post uit de tassen. Chiu Man van de politie belt in verband met een actualiteit. Ga rillerig, zweterig en snotterig naar bed. Het kan redelijk op tijd gelukkig.