Dinsdag 20 juli

Ben vanochtend een beetje verreisd. Anyway, gewoon weer aan de slag. Draai een paar wasjes en ruim m’n koffer uit. Fiets even voor achten richting de Bankastraat om wat verse groenten en fruit te halen bij groenteboer- en boerin Matthieu en Pamela. Werk vanochtend thuis. Stort me op de inhoud van de loodgieterstas van het Stadhuis. Moet een beetje achterstand inhalen. Fiets aan het eind van de ochtend via de tandarts en mondhygiëniste aan de Wassenaarseweg, Carolien van het Saplap en m’n huis, door naar het stadhuis.
Neem de agenda en bijbehorende verzoeken door met Carola van het bestuurssecretariaat. Bel met Ziggo (altijd een uitdaging) en met Connie Arkes van m’n accountantskantoor. Overleg daarna met de medewerkers Peter van Toor en Maarten Schenk van juridische zaken over een aantal af te handelen moties over Wob-verzoeken en bezwaarschriften. Praat kort bij met bestuursadviseur Sjoukje en woordvoerder Jan. Loop met de fiets aan de hand naar de Haagsche Kluis. Ontmoet daar Eline Tops-Visser van de VNG op het terras. Spreken over hoe we het VNG-netwerk zo goed mogelijk kunnen inzetten. Verplaatsen ons naar de binnentuin van de Haagsche Kluis.  Kijk met Naut, Sarah, Maarten, Angela, Eline, Sjoukje en Jan terug op het afgelopen half jaar en vooruit naar de tweede helft van dit jaar. Prettig en nuttig samenzijn.
Fiets naar huis. Fris me thuis even op en bereid als avondeten verse groentesoep met echte ballen. Bezoek ‘s avonds samen met Simone de voorstelling ‘Achter de duinen’ van Harrie Jekkers in de Koninklijke Schouwburg. In deze voorstelling bezingt Harrie Jekkers, beroemd door ‘O, o, Den Haag’ en ‘Over de muur’, zijn jeugd in Den Haag. Een aanrader. Maak na afloop samen met gastheer Cees Debets uitvoerig kennis met hem. De vitale 70’er houdt van zijn vak en van Den Haag. Fietsen na middernacht naar huis.