Dinsdag 21 juli

Ochtendwandel. Fiets naar het Stadhuis. Overleg met gemeentesecretaris Ilma aan het begin van de dag. Hebben veel te bespreken. Mijn volgende afspraak, Tom de Bruijn, wacht al buiten op de gang. Haal hem op en werp samen met hem een blik op het atrium. Als oud-wethouder kent hij dit uitzicht natuurlijk maar al te goed.

Brandweercommandant Esther Lieben belt in verband met de actualiteit (stroomstoring). Spreek in de ‘serie’ (nader) kennismaken met de wethouders, vandaag met Martijn Balster. Heb in de afgelopen weken uiteraard al veelvuldig contact met de wethouders gehad, maar toch prettig om elke wethouder in alle rust een-op-een te kunnen spreken.

Loop samen met Theresa (communicatie) naar het entresol op de eerste verdieping bij de commissie- en perskamer. Neem een video op met een welkomstboodschap voor (internationale) studenten in Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen vindt de jaarlijkse introductieweek voor studenten (‘Oh Oh Intro’) niet fysiek plaats. Felix en Valentijn van Acku praten mij hierover bij. De cameramannen Frank en Tom van Kortom Video nemen twee versies van de videoboodschap op. Frank vertelt met trots dat hij een echte Moerwijker is.

Maak kennis met Marlies Koppers (adviseur Regioburgemeesters). Spreek over de dossiers verkiezingen en fraudebestrijding BRP met de medewerkers Rob, Gertie, Gerjan (van burgerzaken) en bestuursadviseur Marja. Ontvang vervolgens in de collegekamer, samen met wethouder Saskia Bruines en de bestuursadviseurs Monique en Marja, goede bekende Luc Dietz. Gastheer Ben begeleidt Gerard Ekelmans van de VNG, mijn volgende afspraak, naar mijn werkkamer. Maak van de gelegenheid gebruik Ben alvast een fijne verjaardag te wensen. Morgen is hij jarig. Zijn collega’s hebben zijn werkplek op het stadhuis kleurrijk versierd.

Maak kennis met (goudsmid) Reinier Brom van de firma Steltman. Onderwerp van gesprek is de ambtsketen. Loop aan het einde van de dag naar de derde verdieping waar alle gemeenteraadsfracties zijn gehuisvest. Praat op de kamer van zijn fractie met gemeenteraadslid Richard de Mos. Het zijn enerverende dagen. Voor ons allebei.

Fiets naar huis. Avondeet met Simone. Halen na afloop bij DS patisserie een ijsje. Duik in de stukken uit de tas van het Stadhuis. Districtschef van politie René van Eck belt in verband met de actualiteit. Bel zelf met goede bekende en huisschilder Ab Schilder uit Volendam.