Dinsdag 21 juni

Ochtendwandel in de wijk. Stap op de fiets richting de binnenstad. Lieve vriendin en oud-collega Marianne Heeremans belt. Lief. Praat even voor half negen in mijn werkkamer op het Stadhuis bij met gemeentesecretaris Ilma Merx. Zit vanaf negen uur de wekelijkse collegevergadering voor. Koppel aan het eind van de ochtend na afloop terug aan een aantal naaste medewerkers. Heb rond het middaguur telefonisch overleg met Jessie Post, senior beleidsadviseur van VNG international. Bel (terug) met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, met Ruth Peetoom en met plv. politiechef Tolga Koklu.

Ga ’s middags naar het winkelcentrum Leyweg. Neem aan de Maartendijkslaan met directeur Brandweerzorg Lucien Groenewegen een filmpje op om het belang van rookmelders in huis te benadrukken. Filmmakers Marc en Maarten nemen de techniek voor hun rekening.  Aanleiding hiervoor is de rookmelderplicht per 1 juli. Op het plein voor het winkelcentrum staat een container die dient als simulatie voor een woning. Bewoners kunnen in de container ervaren wat het betekent om een huis te ontvluchten die gevuld is met rook. De brandweer en collega’s Jesse van Velzen, Roos Meilink, Rashieda en Johan (‘Dit is mijn eerste werkdag. U kent mij uit het welkomstfilmpje toen u burgemeester werd. Toen werkte ik nog bij Albert Heijn’) van team Resilient The Hague spreken bewoners aan en delen folders en rookmelders uit. Doe dat zelf ook. De ‘gratis’ rookmelders gaan grif van de hand. Leuk om de bezoekers van de nabijgelegen markt  te zien en te spreken.

Maak in het recent gestarte Side kennis met ondernemer Arslan en zijn medewerkers. Ziet er strak uit allemaal.

Meteen terug naar het Stadhuis. Maak, langs digitale weg, (nader) kennis met Guido Tielman, representative van het Nederlandse handelskantoor in Taipei. Ontvang samen met Charlotte de Jong (directie Internationaal) senator (en voormalig minister van Buitenlandse Zaken) Ben Knapen. Neem met goede bekende Ben een paar actualiteiten door. Heb langs digitale weg een overleg met de collega-voorzitters van de Unie van Waterschappen en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Bel met directeur veiligheid Hans van der Vet.

Woon aan het begin van de avond aan de Koninginnegracht de jaarlijkse auditeur-van-rekening-vergadering bij van de stichting Boschuysen en de stichting Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude. Draag beide stichtingen een warm hart toe en kan de jaarstukken van beide stichtingen ‘als gezien’ ondertekenen. Wens na afloop van de vergadering met het traditionele glaasje madeira de vrijvrouwe en de stichtingen het allerbeste toe. Ben dan tegen half zeven bij Bogor aan de Van Swietenstraat. Annemieke van Veen van de raadsgriffie verwelkomt me. Gebruik het (Indonesische) avondeten met een aantal gemeenteraadsleden. Aanwezig zijn dit keer, Rachid Guernaoui, Carlos Martinez van Andel, Andrew van Esch, Ralf Sluijs, Marije Mostert, Lesley Arp en Judith Klokkenburg. Het is de vierde informele kennismaking van raadsgriffier Lilianne Blankwaard en mij met de (nieuwe) gemeenteraadsleden. Verloopt opnieuw in prima sfeer. Praat na afloop bij met Lilianne en stap op de fiets naar huis.

Er is, terug thuis, nog veel te lezen en te schrijven. Heb uitvoerig telefonisch overleg met de algemeen directeur van de VNG Leonard Geluk. Kortom, stevig dagje.