Dinsdag 21 maart

Om half acht staan aannemer Gerard en zijn collega Fred voor de deur om enige bouwwerkzaamheden aan mijn huis te verrichten. Ben blij dat ze er zijn. Drink een kop koffie met de mannen. Wens ze veel succes en ga op weg. Neem op het Stadhuis samen met gemeentesecretaris Ilma en plv. gemeentesecretaris René de agenda door van het college van B&W. De vergadering volgt.

Praat ’s middags na afloop van de vergadering bij met een aantal naaste medewerkers. Ontvang aan het eind van de middag de stadsdeeldirecteur van Laak, Lawrence Eghosa. Nemen het (ontwerp) actieplan Laak door dat samen met bewoners is voorbereid. Ben ongetwijfeld binnenkort weer in Laak te vinden. Woon aan het begin van de avond in de Max van der Stoelzaal in de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg de afscheidsbijeenkomst bij van Raymond Knops. We hadden in al onze verschillende rollen en functies steeds een plezierig contact.

Ontmoet vele goede bekenden, waaronder ambtgenoot Liesbeth Spies (Alphen aan de Rijn), Ankie Broekers-Knol en Sven Kockelmann.

Haast me naar de Zeestraat. Sluit de dinsdag af in museum Beeld & Geluid. Daar vindt de stadsdeelontmoeting met bewoners en ondernemers uit stadsdeel Centrum plaats. Dit is onderdeel van de ‘tour’ die het college dit voorjaar langs alle acht stadsdelen maakt. Stadsdeeldirecteur Hassan el Houari verwelkomt iedereen. De ontmoeting start met een maaltijd die wordt verzorgd door Karsten & Kuiper uit de Prins Hendrikstraat. Zit gezellig naast Joan Hoexum van de Spaanse Vereniging. “Muy atentamente y un cordial saludo”, zegt ze bij het afscheid.Vervolgens verplaatst iedereen zich naar een op de eerste verdieping gelegen zaal voor het plenaire gedeelte. Er is een welkomstwoord van stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns, een compilatiefilm over de verschillende wijken en buurten in het stadsdeel en er zijn pitches van vier actieve bewoners en ondernemers. Zo spreekt Jolande van Kuijen van stichting de Vriend, Ad Dekkers van Bureau Binnenstad, Iris Schutten van het duurzame dak op de Helena van Doeverenplantsoen, en Mario Fruianu van de organisatie ‘Kortenbos gaat los’.

Muzikant Bart Kiers vat de avond op creatieve wijze samen in een muzikaal intermezzo. Spreek na afloop onder andere met bezorgde bewoners uit de Bakkersstraat, een aantal inwoners en ondernemers uit de Archipel en de voorzitter van de Stichting Zeeheldentuin. Kijk terug op een mooie avond, met dank aan de gastvrijheid van het stadsdeel.