Dinsdag 22 maart

Wandel in alle vroegte heen en weer naar het Vredespaleis. Meld me vervolgens even voor achten bij tandarts Wim voor een stevige ingreep. Praat, inmiddels op het Stadhuis, met gemeentesecretaris Ilma Merx en zit aansluitend de collegevergadering voor. Koppel deze ’s middags na afloop in sneltreinvaart terug aan een aantal naaste medewerkers. Praat via MS Teams bij met gemeentelijk projectmanagers Paul en Femke over de ontwikkelingen rond een markant gebouw in onze stad. Via het hetzelfde MS-Teams volgt een afstemmingsoverleg met m’n acht ambtgenoten uit de Haaglanden over de Oekraïense vluchtelingen. Breng aan het einde van de middag aan het Klaproosveld mijn gelukwensen over aan Wim en Lidy Muller-Kers vanwege hun 70-jarig huwelijk. Beiden hebben de zeer respectabele leeftijd van 90 jaar. Lidy was kinderverzorgster en Wim is eerst als kruidenier aan de slag gegaan maar werd later inspecteur bij de Haagse politie. Zijn nog steeds verliefd op elkaar. Mooi om te zien. De vier kinderen zijn er ook. Hebben of hadden bijna allemaal iets met de politie. Vrolijk bezoek. Ze zwaaien me na afloop uit vanaf het balkon (‘U moet wel even omrijden hè, dan kunnen we gedagzeggen’, zegt de bruid glimlachend bij het afscheid).

Bel met wethouder Jurgen Nobel (Haarlemmermeer) over een actualiteit.

Meteen door naar Moerwijk. Tijdens mijn laatste bezoek aan het Heeswijkplein nodigden Karim, Nouri en Anass van de buurtbroeders mij uit in gesprek te gaan met een aantal jongeren uit de wijk. Doe dat vanavond in de gymzaal van het wijkcentrum aan de Aagje Dekenlaan. Spreek met hen over veiligheid in Moerwijk in de meest brede zin van het woord, hun dromen en wat nodig is om de wijk weer verder te helpen. Tekenaar Maartje maakt er een getekende samenvatting van en wijkmanager Mohamed Chohabi treedt op als gespreksleider. Wordt vervolgd.

Begroet tenslotte in de loop van de avond op de residentie van ambassadeur Z.E. Heinz Walker-Nederkoorn en zijn echtgenote Senta aan de Tobias Asserlaan de Zwitserse minister van Milieu, Verkeer, Energie en Communicatie Simonetta Sommaruga en maak onder andere kennis met de honorair consul voor Zwitserland in Nederland Ben Maelissa. Camilla van Kooten (kabinetszaken) begeleidt me tijdens het bezoek. Prima première. Thuis wacht de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis en heb uitvoerig telefonisch overleg met Leonard Geluk (VNG).