Dinsdag 22 september

Wandel in de omgeving van mijn apartement en fiets richting het Stadhuis. Directeur Publieke Gezondheid Annette de Boer belt in verband met de actualiteit. Praat bij met de nieuwe wethouder Anne Mulder. Hebben het over zijn eerste dagen hier op het stadhuis. Aansluitend een overleg met de wethouders Saskia Bruines en Bert van Alphen. Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de collegevergadering voor. Deze volgt in de raadzaal en duurt tot de tweede helft van de middag. Hoor een fraaie quote van de dag: ‘Ja, je hebt gelijk. Dit stuk ademt nog teveel de ingewikkeldheid van het dilemma’.

Begroet tijdens de vergadering goede bekende architect Francine Houben van bureau Mecanoo. Leuk haar weer eens te zien en te horen. Heb een vergadering van de staf bovenlokale netwerken. Onder andere Wilma Verschoor, Karel Willems en Gert-Jan Bunck van afdeling bestuursadvies en strategie nemen deel, net als gemeentesecretaris Ilma en Wim Jansen, directeur internationaal. Bespreek met Angela de Jonge en Sarah Leers (beiden van de VNG) de (concept) tekst van de jaarrede die ik komende vrijdag uitspreek. Stap aan het begin van de avond op de fiets. Heb vanavond de allereerste editie van mijn ontmoetingen met alle gemeenteraadsfracties en hun medewerkers. Ben vergezeld door bestuursadviseur Marja en door gemeenteraadsgriffier Lilianne. Ontmoet de fracties van de Haagse Stadspartij en de Partij voor de Dieren. Maak (nader) kennis met Robert Barker, Robin Smit, Leonie Gerritsen, Pieter Groenewege en Joost Leuven van de Partij voor de Dieren. Van de Haagse Stadspartij nemen Joris Wijsmuller, Fatima Faid, Peter Bos, Tim de Boer, Marian El Maslouhi, Nic Timmerman, Anne Spruit en Riiziane Golamun deel. Fiets daartoe naar Lekker Nassûh in de Witte de Withstraat in het Zeeheldenkwartier. Lekker Nassûh is een organisatie die elke week een versmarkt opzet. Mensen kunnen hier een pakket met lokale, verse groenten ophalen. Geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest en aangeboden zonder verpakkingsmateriaal. Een mooi initiatief.

Stap vervolgens met het gehele gezelschap op de fiets om het avondeten te gebruiken bij de Stichting Ruimtevaart aan het Helena van Doeverenplantsoen. Krijg van Mariam El Maslouhi het boek ‘De goede immigrant’ kado. Het samenzijn is genoeglijk en voedzaam. De locaties bieden stof tot nadenken en creativiteit. Dank Robert en Joris voor de gastvrijheid, neem afscheid en fiets naar huis. Bel in de loop van de avond met m’n ouders in Edam en met mijn nichtje Donell Snyder.