Dinsdag 23 april

Trek m’n zwembanen. Voorzie de huisschilders André en Maikel van koffie. Groet in alle vroegte benedenbuurman Carel. Fiets naar het werk. Neem met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda door van de collegevergadering die volgt. De agenda is stevig. Hebben alle (voorziene) vergadertijd nodig. Heb tussen de bedrijven door een kort overleg met gemeenteraadslid Carlos Martinez van Andel (Hart voor Den Haag). Spreek aan het eind van de middag in mijn werkkamer, samen met directeur Veiligheid Herke Elbers, met secretaris-generaal Gert Jan Buitendijk (ministerie van Algemene Zaken) en directeur-generaal Yvonne van der Brugge (Rijksvastgoedbedrijf).

Tref ondertussen op mijn tafel een exemplaar aan van de nieuwste editie van het magazine Diplomat Affairs. Ben daarvoor onlangs geïnterviewd.

Praat informeel bij met de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van den Burg. Zit aan het begin van de avond in de collegekamer de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. Fiets in de loop van de avond naar huis. Heb via MS Teams een overleg met gemeentesecretaris Ilma en raadsgriffier Lilianne Blankwaard. Praat telefonisch bij met gedeputeerde Mariëtte van Leeuwen. Het was destijds als VNG-voorzitter prettig samenwerken met haar.