Dinsdag 24 augustus

Fiets in alle vroegte in het zonnetje in m’n overhemd naar het Stadhuis. Begin met een uitvoerig telefonisch overleg met gemeenteraadslid en voorzitter van de ‘commissie klankbordgesprekken’ Jordy Boerboom (Zoetermeer). Plezierig en positief gesprek.  Begeef me in de loop van de ochtend naar de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Ben daar te gast bij het programma ‘Haags Bakkie’ van Nicolette Krul op Den Haag FM. In de serie ‘op vakantie met …’ bevraagt ze me over de afgelopen zomer. Spreken over de verhuizing en over m’n drie vakantiedagen met Simone in Egmond aan Zee. Zwaai naar Ivar Lingen en gemeenteraadslid Robin Smit (Partij voor de Dieren).

Bezoek aan het eind van de ochtend in de Willem III straat in Loosduinen Elizabeth Duijndam-van Son. Wens haar van harte geluk met haar 100e verjaardag.

Ze bracht vijf kinderen groot. Drie zijn er. Tineke (uit Californië) Hans en Marian. Toen de kinderen (op één na) de deur uit waren heeft de eeuwelinge zich, zonder dat iemand dat wist, op haar vijftigste ingeschreven voor een opleiding maatschappelijk werk. Ook werkte ze in de fameuze waterbeddenzaak van haar zoon.  Ooit verkocht ze een waterbed aan (toen nog) Prins Willem-Alexander. “Iedereen moet altijd het bed proberen. En het liefst met z’n tweeën. Zo ook de prins. De mevrouw die hem begeleidde ging er niet met hem op. Ik wel …”, vertelt ze lachend. Praat rond het middaguur bij met Marlies van Schoonhoven-Sloot en haar moeder Truus Edens buiten op het terras van Luden aan het Plein.

Heb ‘s middags, terug op het Stadhuis, een overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx. Een telefonisch overleg met Walter Drenth van Stage Entertainment volgt. Spreken onder andere over de première van de musical Alladin. Heb een kort overleg met Wesley Toelen (kabinetszaken) en bestuursadviseur Sjoukje Volten. Woon op uitnodiging van projectleider Esther Pot in de Raadzaal een bijeenkomst bij van de Haagse Helpers. Draag bij aan een uitreiking. Negen jongeren voltooiden onlangs hun maatschappelijke diensttijd (MDT) YourCube. Vanmiddag krijgen zij het officiële MDT-certificaat uitgereikt. Gedurende zes maanden deden zij minimaal 80 uur vrijwilligerswerk bij een van de partnerorganisaties van Haagse Helpers. Denk aan ondersteunende zorg voor demente ouderen, wandelen met ouderen, hulp aan mensen met een handicap of dieren verzorgen op buurtboerderij de Nijkamphoeve. Met het certificaat komen de deelnemers in heel Europa makkelijker in aanmerking voor studies, beurzen en stages. Maatschappelijke betrokkenheid die je zelf ook verder helpt. Prima lijkt me. Spreek de jongeren kort toe en Remco Koers maakt foto’s.

Heb aan het eind van de middag via MS Teams een overleg met Bastiaan Vinkenburg (Berenschot). Bastiaan doet onderzoek naar de positie van kermisexploitanten nu en na de corona epidemie. Werk graag aan het onderzoek mee. Paul Verhoeff (directie Veiligheid) staat me bij. Fiets via De Lange aan de Marcelisstraat – de rij is er lang – naar huis. Bereid het avondeten. Inderdaad, met een heerlijke lekkerbek. Werk ‘s avonds aan de stukken uit de stadhuistas en zie flarden van de voetbalwedstrijd PSV-Benfica (0-0).