Dinsdag 24 januari

Het is 1°C als ik in alle vroegte een ochtendwandeling maak langs de Scheveningseweg. Laat op verzoek van de huisarts mijn bloed prikken in het Gezondheidscentrum aan de President Kennedylaan. Neem om negen uur op het Stadhuis de agenda van de collegevergadering van zo dadelijk door met gemeentesecretaris Ilma Merx. Bel met ambtgenoot Jules Bijl (Leidschendam-Voorburg). De collegevergadering volgt. Hebben een relatief korte agenda. Doe na de lunch een paar huishoudelijke klusjes bij mij thuis. Koppel tussen de bedrijven door de resultaten terug van de collegevergadering. Doe dat online met een aantal naaste medewerkers. Good old Pia Dijkstra belt, net als hoofdofficier van Justitie Michiel Zwinkels.


Ontvang, terug op het Stadhuis, in de loop van de middag de pianist Remco Hofman. Krijg uit zijn handen zijn 31ste jazz-cd ‘Mellow Jazzy Moods’. Ontmoette Remco eerder bij toeval bij een autowasserette in Scheveningen en kwam hem daarna tegen bij Jazz en Route. Remco leert als docent velen op zijn eigenzinnige wijze piano spelen. Noten lezen doet hij niet aan, muziek is gevoel. De juiste noot op het juiste moment geeft emotie in de muziek. Dit is ook terug te horen op deze meest recente cd. Signeer de cd dan ook graag. Jazzliefhebber, zanger en fotograaf Jurjen Donkers legt een en ander vast op de gevoelige plaat.

Zo’n 135 bewoners uit stadsdeel Haagse Hout nemen tegen zessen deel aan de tweede bijeenkomst van de ‘collegetour’: een reeks werkbezoeken van het gehele college van burgemeester en wethouders aan de acht stadsdelen van Den Haag. Gebruik in het wijk- en dienstencentrum BezuidenhoutWest aan het Jan van Riebeekplein het avondeten. Kijk in de keuken van chef-kok Helen en haar collega’s. Zit vervolgens aan tafel bij de actieve wijkbewoners Patricia Dinkela, John Ritzveld en Rob van Putten (chef politiebureau Overbosch).


Kan vanwege andere verplichtingen dit keer de bijeenkomst niet helemaal bijwonen. Erg jammer. Stadsdeelwethouder Saskia Bruines en de andere wethouders wel. De volgende stadsdeelbijeenkomst is dinsdagavond 7 februari in Segbroek. Verheug me erop.

Woon ’s avonds in het Amsterdamse DelaMar theater aan de Marnixstraat een bijeenkomst bij ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de landelijke VVD.

Bekijk in de bomvolle theater vanaf het balkon het overzicht van de historie sinds 1948 en de benoeming van Henk Kamp en Johan Remkes tot erelid. Goed om na afloop veel goede bekenden van heinde en verre te ontmoeten en (vooral) om minister van staat en erelid Frits Korthals Altes en zijn vrouw Henny te kunnen gelukwensen met dit bijzondere moment.