Dinsdag 24 oktober

Fiets na m’n bijna dagelijkse zwembeurt richting het Stadhuis. Zie onderweg dat grote verkiezingsborden in de omgeving van de Plaats worden neergezet.

Praat op het werk bij met Melenie van het bestuurssecretariaat en bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda van de allereerste reguliere B&W-vergadering in nieuwe samenstelling voor. Die collegevergadering volgt. Heten de nieuwe collega’s van harte welkom. De vergadering verloopt in goede sfeer. De vrouwen en mannen hebben er zin in. Voor de twee nieuwe collega’s is het even wennen. Mijn eerste indruk: het zijn snelle leerlingen. Martijn Beekman is kort met zijn fotocamera aanwezig bij de start van de vergadering.

De agenda vergt veel tijd en aandacht. Hoe kan het ook anders. Moet iets eerder weg. Bel ’s middags met raadsgriffier Lilianne Blankwaard. Ontvang samen met Sandra van de Waart en Miloud Achahbar goede bekende en CEO van Odido, Søren Abildgaard, en Miriam van Deursen (hoofd Public and Regulatory Affairs). De aanleiding is de strategieverandering en bijbehorende naamsverandering van T-Mobile naar Odido. Zowel intern als extern is er veel werk gedaan en nog te doen, Søren spreekt er met passie en enthousiasme over. Benadruk het belang van Odido voor Den Haag in het algemeen en het stadsdeel Laak in het bijzonder. Inspirerend gesprek. Bespreek met m’n bestuursadviseurs Nathalie en Maarten de laatste stand van zaken van een aantal lopende zaken. Neem, samen met de medewerkers Peter van Heerwaarden, Ingrid van der Heijden en Eline Beemsterboer, met de wethouders Robert van Asten en Mariëlle Vavier een actueel dossier door.

De onlangs aangetreden landelijk voorzitter Mauk Bresser en hoofdbestuurslid Tess van Veen van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) wippen aan. De JOVD staat binnenkort stil bij een bijzonder lustrum. Mauk en Tess nodigden me uit hierover iets te zeggen. Sabine (communicatie) maakt de opname.

Het is een leuk gesprek waarin ik wat herinneringen ophaal en overigens wordt geïnspireerd door het aanstekelijke enthousiasme van Tess en Mauk. Wens hen een goede studieweek. Er moeten deze week nog tentamens worden gemaakt zo vertellen ze me.

Begeef me aan het einde van de middag naar Dudok aan de Hofweg. Praat bij met goede bekende Ank Bijleveld.

Zij is sinds 1 maart voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden. Naaste medewerker Sabine, die ook een tijdje met Ank Bijleveld heeft samenwerkt, wipt bij de afronding van ons gesprek langs voor een foto. Goed Ank te zien en te spreken. Praat, terug op het Stadhuis, in mijn werkkamer samen met raadsgriffier Lilianne Blankwaard bij met gemeenteraadslid Constant Martini. Gebruik ten slotte bij Palmette aan de Plaats het avondeten met Jan Sinnige. Jan was ooit mijn woordvoerder. Wij zijn inmiddels bevriend. Fijn om te weten dat het hem en zijn Saar goed gaat. Fiets naar huis. Ga meteen aan de slag met de verse inhoud van de loodgieterstassen.