Dinsdag 25 april

Ochtendwandel in de wijk. Werk vanochtend vanuit huis. Heb uitvoerig telefonisch overleg met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG. Fiets in de loop van de ochtend heen en weer naar de Prins Hendrikstraat voor een bezoek aan kapper Ap in het Zeeheldenkwartier. Begroet Bas Eenhoorn. Ook hij moet worden geknipt. Praten bij.

Ontvang, terug thuis aan het begin van de middag, de medewerkers Sandra (kabinetszaken) en Sabine (communicatie) ter voorbereiding van de Lintjesregen morgen. Maak van de gelegenheid gebruik om ook een korte felicitatie op te nemen voor Julie Schellings. Ontmoette haar en haar broer Frits onlangs bij een bijeenkomst van La Confrérie, de studentenvereniging van Hotelschool The Hague. Frits vroeg mij om voor Julies 21e verjaardag een felicitatie op video op te nemen. Doe dat met plezier.

Bel vervolgens met Bart Dura. Verras hem in Rwanda. Wens hem van harte geluk met een Koninklijke onderscheiding.

Bart en zijn vrouw Heleen zijn op vakantie en kunnen morgen dus niet bij de Lintjesregen zijn. Spreken af dat ik de versierselen alsnog in kleine kring zal overhandigen zodra ze terug in Nederland zijn. Heb daarna als VNG-voorzitter telefonisch overleg met ambtgenoot Mark Boumans (Doetinchem). Bel uitvoerig met chef kabinet Eline Tops-Visser.

Fiets richting binnenstad. Bezoek aan het eind van de middag aan de Burgemeester Patijnlaan het bedrijfsrestaurant van het hoofdbureau van politie Den Haag. Politiechef Paul van Musscher neemt afscheid. Spreek, net als hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels en korpschef Henk van Essen, Paul toe. Dank Paul voor de plezierige samenwerking en wens hem, na een carrière van bijna 40 jaar in Den Haag, een succesvolle voortzetting van zijn politiecarrière als directeur van het landelijke Politiedienstencentrum toe. Zeg terugkijkend: “Wat is voorkomen, wordt niet gezien. Dat is wel eens jammer”. Anja de Bruin is ceremoniemeester. Zwaai naar ambtsvoorganger Jozias van Aartsen en vele andere goede bekenden van binnen en buiten de politie.

Gebruik het avondeten bij Schlemmer aan de Lange Houtstraat met naaste medewerkers Ilma, Peter en Robin. Veel te bespreken. Zeer nuttig en plezierig bovendien. Fiets naar huis. De inhoud van de stukken uit de verse loodgieterstas van vandaag wacht.