Dinsdag 25 augustus 2020

Maak iets eerder dan gewoonlijk mijn ochtendwandeling in de wijk. Ga vroeg op stap om ‘ruimte’ te maken voor het ventilatie-onderhoud dat vanochtend vroeg in mijn apartement wordt verricht. Heb (opnieuw) een lekke band. Doe m’n regenjas onder de snelbinders, pomp de achterband nog een keer op en haal daarmee net de fietsenmaker aan de Hooistraat … Begin m’n werkdag op het Ministerie van Justitie en Veiligheid, met ambtgenoten Femke Halsema, Ahmed Aboutaleb en Peter den Oudsten. Bespreken met Ferd Grapperhaus de onrust in grote steden en drillrap. Door naar het stadhuis voor een serie interne afspraken. De eerste is met wethouder Robert van Asten. Maak kennis met Ernst van den Berg, manager citybranding. Ontvang samen met Ingrid van der Heijden (directie veiligheid) een aantal leden van de (landelijke) taskforce problematisch gedrag en ongewenste buitenlandse financiering. Praat bij met directeur veiligheid Hans van der Vet.

Carly, Megan en Arthur van PROOOST komen langs om mij het allereerste exemplaar van de Embassybox te overhandigen. Normaliter houden zij het Embassyfestival op het Lange Voorhout. Dat moet elk jaar een groot feest zijn, jammer dat dit jaar te missen. Zij verzonnen een alternatief: een box met culinaire verrassingen uit allerlei landen.

De dag eindigt buiten de deur. Praat bij met goede bekende Hans Biesheuvel van ONL. Begroet op weg naar zijn mooie kantoorpand aan het Tournooiveld Theo Heere, voorzitter van Buurtschap Centrum 2005. Ongetwijfeld komen we elkaar weer tegen, ergens in de omgeving van de Denneweg.

Vervolg mijn weg naar Bleyenberg aan de Grote Markt. Krijg van fotograaf Han Ernest, in het bijzijn van m’n oud-medewerkers Mariëlle de Vuijst en Sjoukje Volten, een boek met foto’s van de afscheidstournee door Utrecht. Zeer de moeite waard.