Dinsdag 26 januari

Doe m’n wandeling in de stromende regen. Fiets even voor achten in de miezer naar het Stadhuis. Begin met een (digitale) vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden. Neem met onder anderen acht ambtgenoten de corona-actualiteit door. Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de aansluitende collegevergadering voor. Het college vergadert digitaal via MS Teams. Annelou van Egmond (communicatie) is er voor het eerst bij. Tegen half drie is de vergadering afgelopen. Koppel terug aan een paar naaste medewerkers. Hoofdofficier van Justitie Michiel Zwinkels belt.

Geef als VNG-voorzitter een interview aan het VNG Magazine. Hiervoor maakt Jiri Büller foto’s buiten op het voorplein en in mijn werkkamer. Spreek met redacteur Leo Mudde over het afgelopen jaar, de ongeregeldheden in een aantal gemeenten de afgelopen dagen en de inzet van de VNG richting de kabinetsformatie.

Fiets aan het einde van de middag naar het Binnenhof. Vlak achter de Mauritspoort zet fotograaf Martijn Beekman mij op de gevoelige plaat.

Foto: Martijn Beekman

Heb in de Blauwe Zaal van het ministerie van Algemene Zaken een overleg met VNG-collega en wethouder Peter Heijkoop (Dordrecht), de staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen en met premier Mark Rutte. Gebruiken ondertussen het avondeten. Fiets na afloop naar huis en duik in de stukken uit de tassen van het Stadhuis. Kom in de post de fraaie website van de feestelijke online opening van de Rotterdamsebaan tegen. Na vijf jaar bouwen krijgt Den Haag er een belangrijke nieuwe toegangsweg bij, met daarin de duurzaamste tunnel van Europa: de Victory Boogie Woogietunnel. Op de website staan veel video’s van de bouw van de Rotterdamsebaan en verhalen over archeologische vondsten. Volgende week vindt de opening plaats. Bel met m’n ouders.