Dinsdag 26 oktober

Het is vanochtend al vroeg druk bij mij thuis. Er zijn heren van de beveiliging, m’n timmerman en aannemer Gerard is er en met hem zijn twee loodgieters meegekomen voor een paar werkzaamheden. Neem in alle vroegte via MS Teams met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda door van de collegevergadering. Ga dan richting het ministerie van Algemene Zaken aan het Binnenhof voor een vergadering van de Ministeriële Commissie Toeslagen Herstel in de Rolzaal. Neem als VNG-voorzitter aan de vergadering deel. Schuif na afloop aan bij de collegevergadering die inmiddels onder leiding van locoburgemeester Kavita Parbudayal is begonnen. Koppel na afloop terug aan een aantal naaste medewerkers. Woon een vergadering van de combistaf havenverordening bij met wethouder Anne Mulder. Heb telefonisch overleg met gedeputeerde Esther Rommel van Noord-Holland.

Ben ’s avonds op uitnodiging van Jolien Brands en Raquel Mac Donald van de ambassade van Zuid-Korea, aanwezig bij een ontvangst ter gelegenheid van 60 jaar diplomatieke relaties tussen Nederland en Zuid-Korea in het Kunstmuseum aan de Stadhouderslaan. Spreek in de Tuinzaal net als Z.E. Yeondoo Jeong en oud-premier Jan Peter Balkenende de gasten toe. Begroet onder anderen Guus Hiddink en de ambassadeurs van Japan, Marokko, Rwanda, Yemen en Suriname. Tref ook het echtpaar Song van het Yi Jun Peace museum. Voor deze gelegenheid heeft het Kunstmuseum een speciale tentoonstelling ingericht die onderdeel is van het Korean Art Festival, ‘Lines of Perfection’. Zeer de moeite waard. Avondeet ‘walking’ Koreaans en neem afscheid.

Werk, terug thuis, aan de inhoud van de tassen van het Stadhuis. Zie ondertussen flarden van de Nederlands voetbaldames die uit tegen Wit-Rusland spelen en met 0-2 winnen. Bespreek tijdens de rust de tussenstand (0-0) telefonisch met m’n Pa.