Dinsdag 27 oktober

Ochtendwandel, stap op de fiets en ben om half negen alweer op het Stadhuis om de digitale vergadering van het Regionaal Beleidsteam van de Veiligheidsregio Haaglanden voor te zitten. Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de collegeagenda voor. De collegevergadering in de raadzaal volgt. Na afloop van de collegevergadering volgt rond half drie een vergadering van de stuurgroep Duindorp onder leiding van wethouder Anne Mulder (stadsdeelwethouder Scheveningen). Koppel de resultaten van de collegevergadering terug met bestuursadviseurs Denis en Esther. Bespreek met Sophie Overbosch en Marc Prins (beiden van de directie veiligheid) een paar relevante onderwerpen, terwijl ik door diezelfde directie bij voortduring op de hoogte word gehouden over het verloop van de demonstraties die vandaag plaatsvinden.

Fiets aan het begin van de avond richting huis. Draag onderweg in de kou en de regen bij aan een vrolijke filmopname aan het Lange Voorhout. Maak onder anderen kennis met Brigitte Smits van Hippisch Centrum Westland en haar 23-jarige witte paard Replay. Verwelkom hoog bezoek uit Spanje.

Fiets door naar huis. Ben net op tijd voor een digitale vergadering van de jury van de verkiezing van de ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020’. Bepalen in goed overleg de organisatie die wint. Maak als juryvoorzitter de naam van de winnaar op 5 november bekend tijdens een speciale (online) bijeenkomst in de Ridderzaal. Leonore van Til en Nick Toet van de Vereniging voor OverheidsManagement begeleiden mij tijdens het juryberaad.

Foto werd eerder dit jaar opgenomen.

Zie om zeven uur de korte persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Werk de rest van de avond aan de voorbereiding op de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van morgenochtend.