Dinsdag 28 december

Wandel in alle vroegte in de miezer. Kom maar één andere wandelaar tegen en kom kletsnat thuis. Zit, vanuit de collegekamer op het Stadhuis, de vergadering voor van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio Haaglanden. Vergader met de hulpdiensten, het Openbaar Ministerie en zeven ambtgenoten en wethouder Astrid van Eekelen (Leidschendam-Voorburg) uit onze regio. Bereid met directeur van de VNG Leonard Geluk en VNG-medewerkers Angela de Jong, Rommy Bakker, Naut Kool en Frans van de Waart de algemene ledenvergadering (ALV) van de VNG op 13 januari aanstaande voor.  Met een nieuw bereikt coalitieakkoord en een extra ALV in het verschiet, is het belangrijk weer even de koppen bij elkaar te steken en te horen hoe iedereen alle ontwikkelingen ervaart. Geef een uitvoerig eindejaarsinterview aan de journalist Tanja Verkaik van de Telegraaf (‘Diepte- en hoogtepunten in 2021′). Na afloop zet de enigszins gehavende fotograaf René Oudshoorn één en ander op de gevoelige plaat.

De rest van de ochtend en bijna de gehele middag gaan, net als gisteren, op aan het opruimen van m’n werkkamer. Eet tussen de middag in de collegekamer een broodje met woordvoerder Jan, de bestuursadviseurs Bernadette en Ingrid en Carola en Dusty van het bestuurssecretariaat. Ivar Lingen (journalistiek leider van Den Haag FM) komt langs voor een korte nieuwjaarsboodschap.

Begeef me aan het eind van de middag naar het vuurwerkinleverpunt bij het ADO stadion. Edwin Berg en Bram Plokker (beiden werkzaam bij de gemeente) informeren me ter plekke. Begroet Peter Boelhouwer. Tessa Luisman (van de firma Leemans) laat zien wat de opbrengsten tot nu toe zijn. Iets minder dan vorig jaar, maar er zitten een aantal behoorlijke explosieven bij. Sta Anniek Enthoven van Omroep West te woord. Vraag aan de met een frietkraam aanwezige zoon van Henk Patat wat het assortiment dit jaar behelst – anders dan de bijnaam doet vermoeden, helaas weer geen patat dit jaar.

Breng dan aan het begin van de avond op uitnodiging van kleindochter Corine een onaangekondigd bezoek aan Daan en Riet Bokkers-van der Zwan aan de Walchersestraat in Duindorp. Wens ze van harte geluk met hun 65-jarig huwelijk. Daan was grafisch ontwerper en gaf ooit muziekles (blokfluit en orgel), Riet zorgde voor de zeven kinderen.

Sluit, later op de avond terug thuis, via MS Teams aan bij een bijeenkomst van de politie, de buurtpreventieteams (bpt’s) in Houtwijk, Nieuw Waldeck, Kom Loosduinen en Kraayensteijn en de WhatsAppgroepen in Loosduinen. Loosduinen heeft een aantal heel actieve teams, die er elk jaar voor zorgen dat het stadsdeel schoon, heel en veilig wordt ‘opgeleverd’ aan de hulpdiensten. De bpt-leden zijn extra ogen en oren in de aanloop naar de jaarwisseling. Tijdens de bijeenkomst verzorgen operationeel commandant Jerry van de politie en teamchef Irma een briefing. Dank iedereen voor haar of zijn harde werk dat zij geheel belangeloos leveren. ’s Avonds laat belt kamerbewaarder Marcel over de laatste ‘stand’ van z’n galstenen. Wens hem veel sterkte.