Dinsdag 3 oktober

Het waait stevig vanochtend. Ga zwemmen. Lig in m’n eentje in de banen. Komt niet vaak voor. Heb om acht uur vanuit huis via MS Teams een overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx. Nemen de agenda van de collegevergadering van straks door. Begeef me naar het World Forum. Daar vindt als onderdeel van The Hague Cyber Security Week 2023 de ONE Conference plaats, Europa’s belangrijkste evenement op het gebied van cybersecurity. Het is een toonaangevende conferentie voor het delen van kennis, best practices en onderzoeksresultaten. Het thema dit jaar is ‘We are all connected’. Irene Rompa treedt op als dagvoorzitter. Begroet achter de schermen Hans de Vries, directeur NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum). Heet tijdens de opening van de conferentie de nationale en internationale deelnemers welkom in onze internationale stad van vrede, recht én veiligheid en wens iedereen een vruchtbare conferentie toe. Accountmanager Cyber Security Miloud Achahbar doet me in- en uitgeleide.

Haast me richting het Stadhuis. Loop bijna meteen door naar de collegekamer. Arriveer er vanwege het vroege ochtendprogramma iets na aanvang van de collegevergadering. Wethouder Mariëlle Vavier heeft het voorzitterschap het eerste gedeelte voor mij waargenomen (locoburgemeester Robert van Asten is in München). Gaan vlot door de agenda heen en zijn rond het middaguur klaar. Koppel de collegebesluiten terug aan een paar naaste medewerkers. Praat bij met gemeenteraadslid Rachid Guernaoui.

Maak in de loop van de middag (nader) kennis met de veiligheidsregisseurs. De afgelopen periode zijn een aantal nieuwe regisseurs gestart. Wilco Quist (Segbroek), Dagmar Oord (Haagse Hout) en Milan Hazendonk (beleidsondersteuner) stellen zich voor. Met Dilara Çakır (Jan Hendrikstraat en Leidschenveen-Ypenburg), Max Reinders (Loosduinen), Marcel Wolda (Beresteinlaan), Floris Buijnink (Zuiderpark) en Aniek van Doezum (Scheveningen) maak ik nader kennis; ben hen de afgelopen maanden in het werk al tegengekomen. Ervaren krachten Nazli Tuzer (coördinator) en Bob van Emmerik (Laak) zijn er ook. Alleen Karima Tarfit (Hoefkade) en Charmaine van den Berg (de Heemstraat) kunnen er helaas niet bij zijn. Wisselen van gedachten over onze inzet, ambities en samenwerking. We spreken af om een volgende keer in een informelere setting samen te komen.

Heb aan het eind van de middag in de Heldenhoek in de Elandstraat een ontmoeting met Laurens en Wybe, vertegenwoordigers van bewonersorganisatie Zeeheldenkwartier, en een betrokken bewoonster van de Prins Hendrikstraat. Ook wijkagent Onno, veiligheidsregisseur Dilara en horecacoördinator Enrique zijn bij het gesprek aanwezig. Spreken over overlast en veiligheidsgerelateerde zaken in de buurt en mogelijke acties hierop. Besluiten om in december weer samen te komen en de vorderingen te bespreken. Constructief gesprek. Fris me thuis even op. Gebruik met ambtsvoorganger Pauline Krikke het avondeten bij Zarautz. Gezellig.

Wandel naar huis en neem de stukken voor morgen door. Wethouder Saskia Bruines belt in verband met een actualiteit.