Dinsdag 31 mei

Ochtendwandel in de wijk. Opvallend veel mensen doen vanochtend hetzelfde (al lopen de meeste een stuk sneller). Praat in mijn werkkamer op het Stadhuis bij met Marijke Stroucken over een aantal personeelsaangelegenheden. Neem met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda van de vergadering van het college door. Zit aansluitend de collegevergadering voor. Koppel na afloop terug aan een aantal naaste medewerkers. Voormalig wethouder Frits Huffnagel belt in verband met een actualiteit.

Begeef me aan het eind van de middag op uitnodiging van Esther Kroeze (MORE theater producties) naar het voormalige onderkomen van het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan. Op initiatief van Matthijs Bongertman (SENF theaterproducties) en Igone de Jongh is hier The Dutch Centre for Ukrainian Dancers gevestigd. Het Centre wordt geleid door Rinus Sprong van de Dutch Don’t Dance Division. Sinds april wonen en werken er inmiddels bijna 50 Oekraïense balletdansers. Deze week komen nog 12 mannelijke dansers uit Oekraïne over. De gemeente Den Haag heeft samen met een paar partners zoals het Leger des Heils, Theater Amare en het Koninklijk Conservatorium nauw samengewerkt aan het mogelijk maken hiervan. Fantastisch dat dit zo samen kon komen. Draag samen met de Oekraïense ambassadeur, H.E. Maksyym Kononenko, Matthijs Bongertman en Igone de Jongh bij aan de oprichting van de The United Ukrainian Ballet Foundation waarvan dit centrum onderdeel uitmaakt. Woon een repetitie bij waarvan de choreografie geschreven is door de eveneens aanwezige Jiří Kylián, ere-burger van onze stad en zelf in 1968 gevlucht na de inval van Russische en andere troepen van het Warschaupact in zijn geboorteland Tsjecho-Slowakije. Spreek de aanwezigen toe en ga in gesprek met de balletdansers. Bijzondere bijeenkomst. De Volkskrant en het het AD doen verslag.

Gebruik het avondeten met een paar voormalige naaste medewerkers in en uit Amstelveen. Buenos Aires aan de Dorpsstraat is de locatie. Nuttig en plezierig bijna iedereen weer terug te zien en te kunnen spreken.