Dinsdag 4 januari - Vrijdag 7 januari

Het regent dinsdagmorgen en heb een beetje uitgeslapen. Laat de ochtendwandeling voor wat hij is. Zit om half tien via MS-Teams het vooroverleg en de ingelaste vergadering van het bestuur van de VNG voor. Moet alle zeilen bijzetten. De betrokkenheid van de collega’s is groot. Pak aan het eind van de morgen m’n koffer in. Ga een paar dagen uitwaaien met Simone in Egmond aan Zee. Zou ’t liefst een paar dagen van de zon willen genieten, maar het voelt voor mij ongemakkelijk nu op reis naar het buitenland te gaan. Solidariteit heet dat geloof ik. Kamerbewaarder Tuti brengt de laatste stukken – vooral de te tekenen stukken zijn van belang. Die neemt ie na ondertekening meteen weer mee terug naar het Stadhuis. Meld me ‘af’ bij loco Kavita Parbhudayal. Sta bijna buiten als plv. politiechef Tolga Koklu belt in verband met een actualiteit. Neem uit de brievenbus een laatste stapeltje nieuwjaarswensen mee. Het blijft leuk ze te ontvangen. Zie dat de krokussen tussen de heg in de voortuin al voorzichtig opkomen.

Stap even na tweeën in de auto voor een paar dagen een beetje vakantie. Onderweg belt politiechef Paul van Musscher.

Vermaak me vanuit een spiksplinternieuw appartement ‘Witsand zeezicht’ aan de Doctor Wiardi Beckmanlaan. Begrijp van de hippe eigenaren Ingrid en Paul dat we de tweede huurder zijn. Lees bij, kamerbewaarders Tuti en Marcel voorzien me ondertussen van ‘verse’ stukken en rust een beetje uit. Geniet van het fraaie uitzicht op het strand, de zee en de duinen. Iedere dag levert een ander plaatje op. Maken gebruik van wat de ‘essentiële’ detailhandel aan de Voorstraat en ‘click en collect’ te bieden hebben.

Woensdagochtend vroeg belt plv. brandweercommandant Martin Evers over een noodlottige brand aan het Teniersplantsoen in de Schilderswijk. Triest bericht. Het stormt en regent de hele dag. Waai ’s ochtends en ’s middags uit met stevige wandelingen door de duinen en over het strand. Donderdag is de wind gaan liggen. Het zonnetje schijnt tijdens de strandwandelingen. Bel uitvoerig met Sigrid Kaag. Bezoeken tussen de middag m’n ouders in Edam. Zit ’s avonds een ingelaste digitale vergadering van de driehoek voor. Onderwerp: de bordesscène op het Noordeinde van aanstaande maandagochtend. Ambtsvoorganger Jozias van Aartsen belt. Vrijdag is de wind toch weer komen opzetten. Maken ’s ochtends een pittige wandeling door het duingebied richting Bergen aan Zee.

Lopen langs het strand met straffe tegenwind terug naar Egmond. Bezoeken ’s middags Simone’s ouders in Haarlem. Blader ’s avonds in de nieuwste editie van ‘Dorpsgenoten, de belevenis die “Egmond” heet’.