Dinsdag 4 juni

Trek m’n zwembanen aan de Klatteweg. Begin op het Stadhuis in de raadzaal met een woord van welkom tot een grote groep medewerkers van de Business Unit Line Maintenance International van KLM. Doe dit op uitnodiging van Radj Jagbandhan en Daphne Wezenberg. Line Maintenance International is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud in het buitenland van vliegtuigen van de KLM en van diverse maatschappijen die het onderhoud van hun vloot in het buitenland bij KLM hebben ondergebracht. Wereldwijd zijn er meer dan 700 mensen werkzaam voor deze businessunit. De afdeling die gaat over de veiligheid van de vliegtuigen wereldwijd vergadert deze week in Den Haag. Zo’n 60 managers van KLM uit 52 verschillende landen zijn hiervoor naar Nederland gekomen.

De wekelijkse collegevergadering volgt. Koppel na afloop de belangrijkste uitkomsten terug aan enkele naaste medewerkers. Plv. politiechef Chiu Man belt in verband met een actualiteit. Wandel tijdens de schorsing voor de lunch samen met Melenie van het bestuurssecretariaat heen en weer naar het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Rijnstraat. Verricht er een administratieve handeling. Heb aan het eind van de middag een bestuurlijk overleg met de wethouder van Financiën, Saskia Bruines.

Woon ’s avonds in kasteel De Wittenburg in Wassenaar een ontvangst bij ter gelegenheid van Africa Day. De Afrikaanse ambassadeurs organiseren de ontvangst. De dean van de Afrikaanse ambassadeurs H.E. Maria Isabel Gomes Godinho de Resende Encoge (Angola) heeft de ‘leiding’. Bij binnenkomst klinken Marokkaanse trommels. De verschillende kledingstijlen, kleuren en hapjes van allerlei landen maken de bijeenkomst speciaal. Geef mijn ogen goed de kost. Begroet onder anderen de ambassadeurs van Burundi (zoekt graag de samenwerking en ondernemerschap), Egypte, Turkije en Oekraïne. Luister naar de toespraken over de potentie van Afrika en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Goed initiatief van de ambassadeurs en de Afrikaanse Unie.

Zie, terug thuis, flarden van de voetbalinterland Finland-Nederland (1-1). Geboren Haagse Lineth Beerensteyn scoort (net als afgelopen vrijdag). Het gelijkspel valt een beetje tegen. Bel met m’n moeder in Edam.