Dinsdag 5 december

Trek m’n zwembaantjes aan de Klatteweg. Begin even voor negenen de dinsdag in de collegekamer met het bijwonen van een ‘bestuurlijk overleg ruimtelijke ontwikkelingen’ van de wethouders Robert Barker, Martijn Balster en Arjen Kapteijns onder leiding van wethouder Robert van Asten. Zit aansluitend de wekelijkse collegevergadering voor. Gaan redelijk vlot door de agenda heen en zijn voor de lunch klaar. Breng ’s middags een bezoek aan m’n moeder in het Dijklander Ziekenhuis aan de Waterlandlaan in Purmerend. Ze maakt het naar omstandigheden redelijk.

Fiets aan het eind van de middag, terug in Den Haag, vanuit huis richting de Aert van der Goesstraat. Ga van daaruit richting Loosduinen. Wens in de Margrietstraat Piet Gijzenij van harte geluk met zijn 100e verjaardag. Stiefdochter Mirjam doet me in- en uitgeleide.

Alleskunner Piet, van oorsprong huisschilder, ontwierp decoraties en schilderde beletteringen op winkelruiten. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar de Kunstacademie. Daar leerde hij tekenen, resulterend in mappen vol met karakteristiek getekende portretten. Uiteindelijk kwam hij bij de toenmalige PTT terecht als technisch tekenaar. Samen met zijn drie jaar geleden overleden vrouw reisde hij over de wereld – tot en met Antarctica. Vrolijke ontmoeting met een flinke eeuweling en zijn familie, buren en vrienden.

Ga meteen door naar HMC Westeinde aan de Lijnbaan. Breng een bezoek aan Jadeey, het petekind van Leo Dommanschet van het gelijknamige koffiehuis. Jadeey is drie weken geleden aangereden terwijl ze op haar scooter reed. Gelukkig gaat het inmiddels goed met de stoere jongedame. Morgen mag ze het ziekenhuis verlaten.

Praat in The Old Jazz bij met Frank Hitzert, voormalig woordvoerder van gemeente Den Haag. Frank gaat binnenkort aan de slag bij de gemeente Gouda. Fiets naar huis. Wandel ’s avonds – velen vieren pakjesavond – samen met Simone naar Zarautz aan de Prins Willemstraat. Trakteer op het avondeten. Het was een bijzondere dag voor haar vandaag.

Duik, terug thuis, in de stukken uit de loodgieterstassen en bel uitvoerig met m’n broer Koos.