Dinsdag 6 december

Ga via tandarts Wim en mondhygiëniste Francien in alle vroegte naar het Stadhuis. De gehele ochtend en een deel van de middag staat in het teken van de wekelijkse College-vergadering. Praat na afloop bij met een aantal naaste medewerkers. Maak kennis met een kandidaat voor een functie bij kabinetszaken. Oefen op mijn werkkamer het favoriete kerstliedje dat ik zondag 18 december samen met Francis van Broekhuizen en Gregor Bak in het Atrium zal zingen bij de Kerst-Sing-Along 2022.

Spreek een tweetal videoboodschappen in met hulp van Derk Wagemaker en cameraman Max van het Haagse bedrijf Blitz Projects. Feliciteer op verzoek van Luuk Eickmans de stichting Cycling out of Poverty met hun 15-jarig jubileum. Ze hebben de afgelopen jaren meer dan 12.000 scholieren, zorgmedewerkers, boeren en kleine ondernemers in Kenia geholpen. In de tweede videoboodschap betuig ik mijn dank aan een groep medewerkers met wie ik het afgelopen jaar veel en nauw heb samengewerkt. Ze zijn gedreven en resultaatgericht. Dat verwacht ik ook, omdat de stad dat verwacht.

Begeef me aan het einde van de middag naar Arti et Amicitiae aan het Rokin in Amsterdam, kabinetschef Eline vergezelt mij. Op uitnodiging van Sabine Gimbrère ben ik te gast bij de Rotaryclub Amsterdam. De oudste Rotaryclub van Nederland. Komende januari bestaan ze 100 jaar. Ontmoet een aantal goede bekenden. Vertel na een vriendelijke introductie door voorzitter Frits Spangenberg in een zaaltje helemaal bovenin het pand over mijn leven en loopbaan. Word ondertussen door de politie op de hoogte gehouden van de actuele situatie in Den Haag (het WK-voetbal). Eet na afloop beneden een hapje mee. Zuurkool staat op het menu. Heerlijk. Thuis wacht de inhoud van de loodgieterstassen.