Dinsdag 6 februari

Fiets na m’n zwembeurt richting het Stadhuis. Neem samen met gemeentesecretaris Ilma Merx onder het genot van een kopje koffie de agenda door van de collegevergadering die volgt. Bespreek na afloop de belangrijkste uitkomsten met enkele naaste medewerkers. Praat bij met wethouder Nur Icar en over een ander onderwerp met wethouder Martijn Balster. Na de reguliere vergadering volgt een themabespreking over wijkgericht werken in kamer 24 op de achtste verdieping. Praat op mijn werkkamer bij met archivaris Sylvia Bakker.

Altijd een genoegen. We kennen elkaar al lang. Ze is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Waterland en oprichter en bedenker van de podcast What the bieb.

Begeef me naar het Vredespaleis. Bezoek het paleis in het gezelschap van de wethouders met internationale portefeuilles: Mariëlle Vavier, Robert van Asten en Saskia Bruines. Maken (nader) kennis met Iljan Hartevelt, sinds oktober directeur van de Carnegie Stichting en daarmee beheerder van het historische gebouw met de twee prestigieuze instellingen. De kennismaking vindt plaats in de directeurskamer op de eerste verdieping met prachtig uitzicht op de tuin. Beneden in de ‘Red Room’ ontvangt het Permanent Hof van Arbitrage ons in de persoon van secretaris-generaal Marcin Czepelak en plaatsvervangend secretaris-generaal Garth Scofield. Spreken over 125 jaar vrede en recht.

Begroeten vervolgens Philippe Gautier, griffier van het Internationaal Gerechtshof. De vergadering van de staf Internationaal onder voorzitterschap van Mariëlle volgt ten slotte in de directiekamer. Wim Jansen, Rob Schuurmans en Martin Born (alle drie van de directie Internationaal) staan Mariëlle bij.

Race door naar het Hofhouse aan de Rijnstraat voor het MKB Regio Event van MKB Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Westland. Farshad Khan van MKB Den Haag doet me in- en uitgeleide. Begroet de voorzitters van MKB Den Haag Pieter Scholten, MKB Westland Shirley Schelkers en MKB Leidschendam-Voorburg Benedikte Zijlstra. Onderga samen met ambtgenoten Bouke Arends (Westland) en Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg) een panelgesprek met dagvoorzitter Arne Weverling.

Begroet een aantal goede bekenden, waaronder Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland). Krijg na afloop een Westlands kistje verse groenten kado (‘Lekker uit de buurt. Boeregoed’).

Zeer attent. Moet meteen terug naar het Stadhuis. Zit in de collegekamer de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. Inmiddels stormt en regent het. Werk, terug thuis, aan de inhoud van de loodgieterstas, bel uitvoerig met m’n broer Koos en zie flarden van de wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker NEC-ADO (3-0). Het is zoals het is.