Dinsdag 6 september

Ochtendwandel in de wijk. Bereid om half negen op het Stadhuis de vergadering voor van het college met gemeentesecretaris Ilma Merx. Wandel naar de raadzaal om de collegevergadering voor te zitten. Koppel rond het middaguur terug aan naaste medewerkers. Praat ’s middags bij met chef kabinet Eline. Verwelkom in de loop van de middag bij de hoofdingang van het Stadhuis de president van het Internationaal Gerechtshof H.E. Joan Donoghue. Laat haar in goede handen achter bij The Hague International Centre. Zij heeft daar een afspraak.

Spreek samen met bestuursadviseur Sjoukje met een Haagse die inmiddels 29 jaar in Den Haag woont en tegen een aantal zaken aanloopt die het leven niet makkelijk(er) maken. Wordt vervolgd. Race naar de Tweede Kamer aan het Bezuidenhout voor een bijzonder moment. Simone wordt voor acht weken beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Woon, samen met haar zussen Nina en Laura, de korte sobere plechtigheid bij. Groet vele bekenden en geniet van het moment.

Over tot de orde van de dag. Maak (nader) kennis met Philip Pieters van het Toussaint Huis bij BLT in de Theresiastraat. De ondernemer informeert mij over een aantal nieuwe initiatieven. Gebruik een versnapering op het terras van het nabijgelegen Tabasco en wandel vervolgens terug naar het vernieuwde Nieuwspoort. Ben in het ‘nieuwe Nieuwspoort’ gastheer namens de gemeenten, provincies en waterschappen voor de jaarlijkse ‘Welcome Back’ bijeenkomst. VNG, IPO en UvW werken samen om ter gelegenheid van de start van het parlementaire jaar alle parlementariërs te ontvangen. Begroet Nieuwspoortdirecteur Eric Janssen en de collega-voorzitters Jaap Smit (IPO) en Rogier van der Sanden (UvW). Praat bij met de gasten. Tomek van Leeuwen, Linus Eppinger en Frank Groenendijk – ‘The Dukes of Jazz’ – zorgen ondertussen voor een passende muzikale omlijsting. Bezoek aan het begin van de avond aansluitend een bijeenkomst van het gezelschap ‘Le Cercle Cigogne’, ditmaal georganiseerd bij Siemens aan de Prinses Beatrixlaan. Gastheer en CEO Dirk de Bilde verwelkomt iedereen allerhartelijkst.  Ontmoet een aantal bekenden. Haast mij vervolgens terug naar het Stadhuis. Zit in de raadzaal een vergadering voor van het fractievoorzittersoverleg (FVO) met het oog op de gemeenteraadsvergadering van komende donderdag. Ben in de loop van de avond thuis. Bel met m’n moeder in Edam en zie flarden van het eind van de voetbalinterland Nederland-IJsland (1-0). De dames plaatsen zich hiermee rechtstreeks voor het WK. Chapeau.