Dinsdag 7 december

Hang thuis in alle vroegte de vlag uit.

Rood, wit en blauw met oranje wimpel. De Prinses van Oranje wordt vandaag 18. Vandaar. Stap op de fiets richting het Stadhuis. Het is waterkoud.¬† Om half negen precies begint langs digitale weg een vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio Haaglanden. Directeur Publieke Gezondheid Annette de Boer praat ons bij over de druk in de ziekenhuizen, die is helaas nog niet genoeg afgenomen. Zetten gezamenlijk en waar mogelijk alle zeilen bij. Bel na afloop met brandweercommandant Esther Lieben en met m’n ambtgenoten Leendert de Lange (Wassenaar) en Michel Bezuijen (Zoetermeer). Loop met woordvoerder Jan naar het Atrium. Neem hier samen met Mayella en Jara van het bureau verkiezingen een filmpje op om de vrijwilligers en medewerkers – die gaan helpen bij de verkiezingen – te bedanken. Neem op mijn werkkamer samen met gemeentesecretaris Ilma Merx de agenda van de collegevergadering door. Wandel dan naar de raadzaal voor de collegevergadering zelve. Gaan aan het begin van de vergadering in verband met Paarse vrijdag met z’n allen op de foto.

Foto: Valerie Kuypers

Koppel na afloop van de vergadering terug aan de naaste medewerkers Jan, Hans, Bernadette en Ingrid. Heb samen met chef kabinet Eline twee kennismakingsgesprekken met (mogelijk) nieuwe medewerkers voor de afdeling kabinet en protocol. Neem deel aan de (digitale) vergadering van de stuurgroep Toekomst Scheveningen Badplaats onder voorzitterschap van de gemeentesecretaris.

Ontvang in de collegekamer Ada Boerma, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging, en componist Bob Zimmerman. Ter ere van de 18e verjaardag van kroonprinses Amalia overhandigen zij mij de compositie voor carillon met de toepasselijke titel ‘Amalia Achttien!’. Spreek mijn dank uit, waarna we naar een livestream kijken van de premi√®re door stadsbeiaardier Gijsbert Kok, die het stuk speelt op het carillon van de Grote Kerk. Prachtig om te horen. Het stuk wordt deze week door beiaardiers in het hele land gespeeld. Krijg bij het afscheid van Ada – zelf ooit wethouder van Winschoten en burgemeester van Rozendaal en van Maasdriel – een boek kado. ‘Bells for America, the cold war, modernism, and the Netherlands carillon in Arlington’, geschreven door Diederik Oostdijk. Attent.

Praat samen met directeur Hans van der Vet bij met twee betrokken wijkbewoners. Fiets aan het begin van de avond naar huis. Doe onderweg een paar boodschappen. Lees de stukken voor morgen en bel met lifetime friend Niels (‘Ja, ik ben met Han in Garmisch-Partenkirchen’), met ambtsvoorganger Jozias van Aartsen en met m’n ouders.